Ελλαδα

Αιδηψός: Δεν παρέστη στο δικαστήριο ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι - Επικαλέστηκε ασθένεια

Στις 16 Μαΐου θα διεξαχθεί δίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από βίντεο όπου ο άνδρας κλοτσά τη γάτα σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό
Στιγμιότυπο από βίντεο όπου ο άνδρας κλοτσά τη γάτα σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό © Facebook / Stamatina Stamatakou

Αιδηψός: Δεν πήγε στο δικαστήριο ο 30χρονος που κλώτσησε το γατάκι - Επικαλέστηκε ασθένεια.

Στις 16 Μαΐου θα εκδικαστεί η υπόθεση της κακοποίησης γάτας στην Αιδηψό, καθώς το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα αναβολής που κατέθεσε ο κατηγορούμενος.

Ο 30χρονος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, με τον δικηγόρο του να παρουσιάζει ένα χαρτί γιατρού, το οποίο ωστόσο δεν δικαιολογούσε την απουσία του.

Σύμφωνα με το eviathema, ο 30χρονος παρουσίασε έγγραφο του νοσοκομείου ΚΑΤ, σύμφωνα με το οποίο υπέστη έγκαυμα στον αριστερό μηρό και βάσει αυτού του χορηγήθηκε αναρρωτική άδεια επτά ημερών, ενώ ο δικηγόρος του είπε ότι επιθυμεί να βρίσκεται στο δικαστήριο.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να απορριφθεί το αίτημά του, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα υγείας που εμπόδιζε την παράστασή του στη δίκη.

Επιπλέον, το δικαστήριο επέβαλλε πρόστιμο 200 ευρώ για λιπομαρτυρία στους δύο μάρτυρες υπεράσπισης που επίσης δεν εμφανίστηκαν.

Αιδηψός: Ο 30χρονος δράστης είχε συλληφθεί στο παρελθόν με 67 κιλά κάνναβη

Σεσημασμένος είναι ο 30χρονος άνδρας που κλώτσησε γάτα αφού πρώτα τη δελέασε με φαγητό σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό. Ο νεαρός πριν από πέντε χρόνια είχε συλληφθεί από τις αρχές για διακίνηση ναρκωτικών. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 30χρονος είχε συλληφθεί και το 2017 για διακίνηση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, είχε εντοπιστεί από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας να κατέχει 67 κιλά κάνναβη με αποτέλεσμα να συλληφθεί και να οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

Θεοδωρικάκος: Σεσημασμένος ο 30χρονος που κλώτσησε γάτα στην Αιδηψό

Για τη σύλληψη του 30χρονου άνδρα αναφέρθηκε, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Έδωσα τόση μεγάλη βάση στο περιστατικό γιατί πιστεύω ότι, εάν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα που σχετίζονται με τη βία, πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο κράτος, στην αστυνομία και τους πολίτες. Η αστυνομία είναι εδώ για να προστατεύσει τους πολίτες και να συμβάλλει στην τήρηση των νόμων. Χθες είδαν οι πάντες το βίντεο, κάποια άτομα που φέρονταν βάναυσα σε ένα γατάκι, κινητοποιήθηκαν, το έκαναν θέμα, τους συγχαίρω γι’ αυτό, και τους ευχαριστώ, γιατί, μέσω της ανάδειξης αυτού του γεγονότος, η δυνατότητα στους πολίτες να μάθουν ότι υπάρχει ένας νόμος που αφορά την προστασία των ζώων και την κακοποίηση των ζώων.

Ο νόμος είναι αυστηρός, και έμαθαν ότι αυτός ο νόμος τηρείται. Στην Ελληνική Αστυνομία έχουμε ιδρύσει το Τμήμα Προστασίας των Ζώων και έχουν υπάρξει εκατοντάδες καταγγελίες. Έχουν γίνει περί τις 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων, έχουν υπάρξει συνολικά 900 πρόστιμα ύψους του 1,3 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι «οι δήμοι έχουν τις δικές τους ευθύνες δημιουργώντας τις κατάλληλες υποδομές. Δουλειά της αστυνομίας είναι να ελέγχει την εφαρμογή των νόμων και να είναι εκεί σε κάθε καταγγελία. Ο νόμος είναι νόμος, οφείλουμε να τον τηρούμε όλοι. Προστατεύουμε τα ζωάκια, είναι θέμα επιλογής, είναι θέμα παιδείας, και το ενδιαφέρον είναι ότι στατιστικά, τα άτομα που φέρονται με βία στα ζώα, φέρονται με βία και στους ανθρώπους, και συνδέονται και με περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο δράστης είναι σεσημασμένος, έχει συλληφθεί στο παρελθόν για κατοχή μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών. Αυτό που με στεναχώρησε ήταν ότι ολόκληρη η παρέα συμμετείχε σε αυτή την απολίτιστη συμπεριφορά. Οι πάντες οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αστυνομία είναι εξίσου αυστηρή με την εφαρμογή των νόμων, είναι απαίτηση της κοινωνίας. Δίνουμε μάχη για να συμβεί αυτό».

 

 

Αιδηψός: Καλά στην υγεία της η γάτα

Η Περιβαλλοντική και Φιλοζωική Ένωση Βόρειας Εύβοιας ανήρτησε φωτογραφίες στη σελίδα της στα social media και μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το γατάκι είναι καλά στην υγεία του. 

«Ο γατάκιας είναι υγιής και μαζί με τους αγαπημένους του. Τα παιδιά από την ταβέρνα τον έχουν στο μαγαζί και είναι 1 από τα πολλά γατάκια που φροντίζουν. Δυστυχώς, δεν είδαν εχθές το περιστατικό. Παρ' όλα αυτά το γατάκι είναι καλά», αναφέρει η φιλοζωική ένωση.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ