Ελλαδα

Αποκεφάλισε περιστέρι στη Θεσσαλονίκη - Η ποινή φυλάκισης 12 μηνών (βίντεο)

Κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Περιστέρια στη Θεσσαλονίκη
Περιστέρια στη Θεσσαλονίκη © EUROKINISSI/ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Στη Θεσσαλονίκη ο άνδρας που αποκεφάλισε περιστέρι, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή και του επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Ένοχος κρίθηκε ο 50χρονος στη Θεσσαλονίκη που αποκεφάλισε περιστέρι. Όπως έγινε γνωστό, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε φυλάκιση 12 μηνών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ, με τριετή αναστολή.

Ο άνδρας είχε αποκεφαλίσει το περιστέρι το 2019 στα Κύμινα Θεσσαλονίκης. Ο ξάδελφός του είχε καταθέσει τη μήνυση, με την υπόθεση να οδηγείται στο δικαστήριο. Στη μήνυση ο συγγενής του 50χρονου υποστήριξε ότι το πτηνό ήταν δικό του.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, ο ισχυρισμός αυτός δεν αποδείχτηκε, ωστόσο πράγματι ο κατηγορούμενος θανάτωσε το περιστέρι.

«Αποκεφάλισα το περιστέρι για να το λυτρώσω» - Τι ισχυρίστηκε στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος

Ο ίδιος, στην απολογία του, δήλωσε ότι είναι χρόνια περιστεράς κι ότι το περιστέρι ήταν δικό του. Δέχθηκε ότι το αποκεφάλισε, διότι, σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε, το πτηνό είχε χτυπηθεί νωρίτερα από γεράκι και παρά την προσπάθεια να το περιθάλψει και να το ράψει, προέβη στην πράξη αυτή για να το «λυτρώσει». «Το λυπόμουνα για να μην ταλαιπωρείται» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για εκδίκηση έκανε λόγο στην κατάθεσή του ο 55χρονος μηνυτής, ισχυριζόμενος ότι ο ξάδελφός του, αφού βρήκε το περιστέρι (ράτσας «ντουνέκια»), ζητούσε χρήματα για να του το επιστρέψει. Κατέθεσε δε, ότι εξαιτίας αυτού του συμβάντος, οι μεταξύ τους σχέσεις «χάλασαν».

Ο 50χρονος, που κρίθηκε ένοχος για τον αποκεφαλισμό του περιστεριού στη Θεσσαλονίκη και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή, κατέθεσε έφεση κατά της παραπάνω απόφασης, για να κριθεί εκ νέου από ανώτερο Δικαστήριο.

Ένας χρόνος φυλάκισης για αποκεφαλισμό περιστεριού | 05/05/2022 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ