Δεκτή από το Πρωτοδικείο η αγωγή Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιριών Φιλιππάκη
«Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας»
Δεκτή έγινε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του Σάμπυ Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιριών Φιλιππάκη.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αγωγή που είχε καταθέσει ο Σάμπυ Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιριών του Γιάννη Φιλιππάκη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση 584/2022 του Πρωτοδικείου, οι εταιρίες του κ. Φιλιππάκη που εκδίδουν τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία απαλλοτρίωσαν περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να μην καταβάλουν το ποσό των 615.474,92 ευρώ (συν τους τόκους) προς τον κ. Μιωνή, ποσό το οποίο είχε τελεσίδικα επιδικαστεί υπέρ του. Μάλιστα, το Δικαστήριο διέταξε «τη διάρρηξη της καταδολιευτικής εκχώρησης» των απαιτήσεων του Δημοκρατικού Τύπου ΑΕ στην Εστία Επενδυτική.
Ακόμα, ο Εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και του Νίκου Χάβουτη, Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιρειών του Ομίλου Φιλιππάκη.
Ο κ. Μιωνής μετά την απόφαση του Δικαστηρίου σημείωσε:
«Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση που δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου, που γίναμε στόχοι μίας αδίστακτης εγκληματικής συμμορίας που ακόμη και σήμερα επιχειρεί με δόλιους τρόπους και τεχνάσματα να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Η δικαίωσή μου είναι ηθική. Όσα χρήματα έχω κατασχέσει και θα κατασχέσω στο μέλλον θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και σε άλλους φιλανθρωπικούς Οργανισμούς. Πιστεύω ακράδαντα ότι απέναντι στην κακία της φασιστικής νοοτροπίας πρέπει πάντα να επικρατεί το καλό και η αγάπη για τους συνανθρώπους μας. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.