- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Δεκτή από το Πρωτοδικείο η αγωγή Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιριών Φιλιππάκη
«Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας»
Δεκτή έγινε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αγωγή του Σάμπυ Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιριών Φιλιππάκη.
Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτή την αγωγή που είχε καταθέσει ο Σάμπυ Μιωνή κατά των εκδοτικών εταιριών του Γιάννη Φιλιππάκη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση 584/2022 του Πρωτοδικείου, οι εταιρίες του κ. Φιλιππάκη που εκδίδουν τις εφημερίδες Δημοκρατία και Εστία απαλλοτρίωσαν περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να μην καταβάλουν το ποσό των 615.474,92 ευρώ (συν τους τόκους) προς τον κ. Μιωνή, ποσό το οποίο είχε τελεσίδικα επιδικαστεί υπέρ του. Μάλιστα, το Δικαστήριο διέταξε «τη διάρρηξη της καταδολιευτικής εκχώρησης» των απαιτήσεων του Δημοκρατικού Τύπου ΑΕ στην Εστία Επενδυτική.
Ακόμα, ο Εισαγγελέας Εφετών παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Γιάννη Φιλιππάκη και του Νίκου Χάβουτη, Διευθύνοντος Συμβούλου των εταιρειών του Ομίλου Φιλιππάκη.
Ο κ. Μιωνής μετά την απόφαση του Δικαστηρίου σημείωσε:
«Πρόκειται για μία ακόμη απόφαση που δικαιώνει τόσο εμένα όσο και τον Άγγελο Μεταξά και τον Σταύρο Παπασταύρου, που γίναμε στόχοι μίας αδίστακτης εγκληματικής συμμορίας που ακόμη και σήμερα επιχειρεί με δόλιους τρόπους και τεχνάσματα να απαξιώσει τη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της. Η δικαίωσή μου είναι ηθική. Όσα χρήματα έχω κατασχέσει και θα κατασχέσω στο μέλλον θα δοθούν εξ ολοκλήρου στο Χαμόγελο του Παιδιού, την Κιβωτό του Κόσμου και σε άλλους φιλανθρωπικούς Οργανισμούς. Πιστεύω ακράδαντα ότι απέναντι στην κακία της φασιστικής νοοτροπίας πρέπει πάντα να επικρατεί το καλό και η αγάπη για τους συνανθρώπους μας. Η υπόθεση αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, πολύ απλά γιατί δεν πρέπει να επαναληφθεί. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Πώς ονομαζόταν το πρώτο ελληνικής κατασκευής τρόλεϊ;
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Μικρή πτώση θερμοκρασίας - Αναλυτική πρόγνωση από το meteo και την ΕΜΥ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.