Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: ΕΔΕ για το ατύχημα της 8χρονης σε τσουλήθρα παιδικής χαράς

Τι απαντά ο αντιδήμαρχος για τις καταγγελίες περί φθοράς στην παιδική χαρά

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορδέλα και σημείωμα που γράφει «προσοχή κίνδυνος» στην τσουλήθρα όπου τραυματίστηκε η 8χρονη στη Θεσσαλονίκη
Η τσουλήθρα που τραυματίστηκε η 8χρονη στη Θεσσαλονίκη © Thestival.gr

Τραυματισμός 8χρονης σε παιδική Χαρά της Θεσσαλονίκης: ΕΔΕ για τις συνθήκες και εντατικοί έλεγχοι από τον δήμο

ΕΔΕ διενεργεί ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να διερευνηθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το σοβαρό ατύχημα με το 8χρονο κοριτσάκι, το δάχτυλο του οποίου αποκολλήθηκε ενώ έκανε τσουλήθρα, την περασμένη Κυριακή (1/5), σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία.

Η 8χρονη υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση για τη συγκόλληση του δαχτύλου της. 

Τραυματισμός 8χρονης σε τσουλήθρα: Εντατικοί έλεγχοι σε παιδικές χαρές της Θεσ/νίκης

Το πρωί, συνεργεία του δήμου Θεσσαλονίκης διενεργούσαν εντατικούς ελέγχους σε παιδικές χαρές προκειμένου να ελέγξουν τους χώρους και να αποκαταστήσουν τις όποιες φθορές, όπως είπε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδης, έξω από την παιδική χαρά στο Πάρκο Ξαρχάκου. Παράλληλα, ανάλογους ελέγχους θα διενεργήσει μέχρι τα τέλη Μαΐου και εταιρεία που αναλαμβάνει τις πιστοποιήσεις των παιδικών χαρών.

Ερωτηθείς για τα αίτια που προκάλεσαν τον τραυματισμό της 8χρονης, ο κ. Κυριζίδης είπε: «Δεν γνωρίζουμε ακόμη. Διατάξαμε κι εμείς ένορκη διοικητική εξέταση, ταυτόχρονα με την εισαγγελία. Έχουμε ζητήσει από τους πραγματογνώμονες, την πιστοποιημένη εταιρεία και τον κατασκευαστή του παιχνιδιού να μας πουν τη δική τους εκδοχή, ενώ τρέχει η αστυνομική διαδικασία και η εισαγγελική παραγγελία. Για όλα αυτά, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε επαρκείς εξηγήσεις και πορίσματα που θα μας δώσουν σαφή απάντηση».

Τσουλήθρα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη
Τσουλήθρα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη © EΡΤ

Τραυματισμός 8χρονος σε τσουλήθρα: Καταγγελίες για φθορές στην παιδική χαρά

Ερωτηθείς ο αντιδήμαρχος για τις καταγγελίες που υπήρχαν για φθορές στη συγκεκριμένη παιδική χαρά της Νέας Παραλίας, απάντησε πως δύο ημέρες πριν το ατύχημα συνεργείο του δήμου ήταν στο σημείο και «αφαίρεσε ένα όργανο που διαπίστωσε ο επόπτης ότι υπήρχε πρόβλημα, σε άλλη τσουλήθρα. Τι έγινε με την καταγγελία, τι έκαναν τα συνεργεία, εάν υπήρχε η κακοτεχνία και δεν την είδαν, όλα ελέγχονται αυτή τη στιγμή. Όλα θα βγουν από τα πορίσματα». Ο κ. Κυριζίδης πρόσθεσε πως το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στην αποκατάσταση της υγείας της 8χρονης και επανέλαβε ότι ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή είναι σε συνεχή επικοινωνία με την οικογένεια του κοριτσιού.

Τραυματισμός 8χρονης σε τσουλήθρα: Ποια η κατάσταση της μικρής - Οι δηλώσεις του πατέρα της

Ο πατέρας της 8χρονης, Δημήτρης Χατζηαθανάσιου σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε πως η κατάστασή της όπως παρουσιάζεται αυτήν τη στιγμή από τους γιατρούς, έχει μία θετική εικόνα. «Ελπίζουμε να συνεχιστεί αυτή η καλή πορεία, ώστε να προχωρήσουμε με αισιοδοξία. Βέβαια, ο βαθμός κινητικότητας στο δάχτυλο του παιδιού ελέγχεται και είναι ακόμα άγνωστο σε τι βαθμό θα κινείται κανονικά», ανέφερε.

«Η γυναίκα μου είναι όλη την ώρα με το παιδί και η παιδοψυχολόγος μας βοηθάει ώστε να ξέρουμε πώς να χειριστούμε την κατάσταση. Η μικρή κλαίει συνέχεια και ρωτάει για το δάχτυλό της. Εμείς την καθησυχάζουμε ότι θα πάνε όλα καλά αλλά, μην γελιόμαστε βίωσε έναν ακρωτηριασμό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηαθανάσιου.

Σχολιάζοντας τη διενέργεια έκτακτων ελέγχων σε παιδικές χαρές από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ο πατέρας της 8χρονης σχολίασε: «Έστω και τώρα αν γίνεται να κλείσουν όλες οι παιδικές χαρές και να ξανανοίξουνε εκατό τοις εκατό λειτουργικές και ασφαλείς για τα παιδιά που παίζουνε θα ήταν ευχής έργον».

Thestival.gr Πατέρας 8χρονης που έχασε το δάχτυλό της σε παιδική χαρά

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και thestival.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ