Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Στο Τμήμα ο υπεύθυνος συντήρησης των παιδικών χαρών μετά τον τραυματισμό 8χρονης

«Στους ελέγχους δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα», απαντά ο αντιδήμαρχος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τσουλήθρα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη
Τσουλήθρα σε παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη © EΡΤ

Θεσσαλονίκη: Στο Αστυνομικό Τμήμα ο υπεύθυνος συντήρησης των παιδικών χαρών - Τι απαντά ο αντιδήμαρχος - Μήνυση καταθέτει η μητέρα της 8χρονης

Στο Αστυνομικό Τμήμα Θεσσαλονίκης παρουσιάστηκε αυτοβούλως ο 62χρονος προϊστάμενος Διεύθυνσης Κατασκευών και Συντήρησης του τμήματος Συντήρησης Δημοτικών Κτιρίων του δήμου για το ατύχημα της 8χρονης σε παιδική χαρά στη Νέα Παραλία

Σύμφωνα με πληροφορίες του grtimes.gr, σήμερα Τρίτη (3/5) αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη για τις παιδικές χαρές με τη συμμετοχή του δημάρχου, αντιδημάρχων και αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων. Εχθές, ο δήμος Θεσσαλονίκης πήρε θέση για το ατύχημα κατά το οποίο ένα 8χρονο κοριτσάκι έκοψε το χέρι του ενώ έπαιζε σε τσουλήθρα παιδικής χαράς στη Νέα Παραλία. 

Θεσσαλονίκη - Τραυματισμός 8χρονης: «Στους ελέγχους δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα»

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης, Εφραίμ Κυριζίδης, σημείωσε ότι «από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται δεν διαπιστώθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα στην τσουλήθρα». 

Συγκεκριμένα, στη δήλωσή του, ο κ. Κυριζίδης σημείωσε: «Θα ήθελα κατ’ αρχάς να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για το ατυχές περιστατικό που συνέβη χτες σε παιδική χαρά στην περιοχή της νέας παραλίας. Εκφράζω τη συμπαράστασή μου στην οικογένεια -από την πρώτη στιγμή είμαστε δίπλα τους και ενημερωνόμαστε διαρκώς για την πορεία της υγείας του παιδιού. Η παιδική χαρά παραμένει σφραγισμένη, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες ελέγχου και οι εργασίες αποκατάστασης που θα κριθούν απαραίτητες».

Ο ίδιος συνεχίζει: «Οι έλεγχοι στην εν λόγω παιδική χαρά είναι τακτικοί, αλλά σε κανέναν από αυτούς δεν διαπιστώθηκε πρόβλημα στο παιχνίδι όπου σημειώθηκε το ατύχημα του παιδιού. Ο τελευταίος έλεγχος έγινε την περασμένη Παρασκευή, οπότε μάλιστα αφαιρέθηκε άλλο παιχνίδι που είχε κριθεί μη κατάλληλο. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, έχοντας σε απόλυτη προτεραιότητα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την καταλληλότητα των χώρων όπου παίζουν τα παιδιά, προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης, ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών που εκτείνονται στα όριά του, μεταξύ των οποίων και η συγκεκριμένη. Ειδικότερα, προβλέπεται η συνολική αναβάθμιση 25 παιδικών χαρών και η συντήρηση των υπολοίπων 37 που ανήκουν στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης. Σε 17 παιδικές χαρές θα τοποθετηθούν για πρώτη φορά όργανα προσβάσιμα και σε παιδιά με αναπηρίες». 

 

Θεσσαλονίκη: Μήνυση από τη μητέρα 8χρονης που έκοψε το δάχτυλο της σε τσουλήθρα

Μήνυση κατέθεσε η μητέρα 8χρονης που έκοψε το δάχτυλό της ενώ έκανε τσουλήθρα σε παιδική χαρά της Νέας Παραλίας στη Θεσσαλονίκη. Από εχθές (1/5) το απόγευμα η παιδική χαρά βρίσκεται αποκλεισμένη. 

Λουκέτα έχουν μπει στις εισόδους της, ενώ στην τσουλήθρα έχουν μπει κορδέλες και χαρτιά που γράφουν «Προσοχή κίνδυνος». Η μητέρα του παιδιού προχώρησε στην υποβολή μήνυσης κατά παντός υπευθύνου. Η μήνυση κατατέθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Τούμπας, το οποίο διενεργεί και την προανάκριση για το ατύχημα, μετά το οποίο το οκτάχρονο παιδί υποβλήθηκε σε πολύωρη επέμβαση συγκόλλησης του δακτύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα φανεί εάν η επέμβαση ήταν επιτυχημένη.

Κλειστή η παιδική χαρά στη Θεσσαλονίκη, μετά το σοκαριστικό ατύχημα

Θεσσαλονίκη: Πώς έγινε το ατύχημα - Τι λέει ο πατέρας του κοριτσιού

«Ανέβηκε στην τσουλήθρα να παίξει και κινδυνεύει να χάσει το δάχτυλό της», είπε στην ΕΡΤ3 ο πατέρας της 8χρονης.  Όπως υποστηρίζει ο ίδιος, ο τραυματισμός του παιδιού οφείλεται σε μία κακοτεχνία της τσουλήθρας.

«Με ενδιαφέρει το παιδί, να αποκατασταθεί η υγεία του και να σωθεί το δάχτυλό του
Θέλω να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος. Πάνε παιδάκια να παίξουν και κινδυνεύει η ζωή τους» λέει. ο πατέρας της 8χρονης, ο οποίος και περιέγραψε ότι μεταξύ της τσουλήθρας και του τοιχώματος της λαμαρίνας υπήρχε κενό, με αποτέλεσμα το δάχτυλο του παιδιού να μπει ανάμεσα και να κοπεί.

Πατέρας 8χρονης: Να τιμωρηθεί ο κάθε υπεύθυνος | 2/5/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ