Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για τον θάνατο του 3χρονου κοριτσιού με εντολή Πλεύρη

Τι ανέφερε η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Έρευνα για το πώς πέθανε η 3χρονη με εντολή Πλεύρη. Τι λέει η τεχνική σύμβουλος της οικογένειας.

Εντολή να ερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας και θανάτου της τρίχρονης στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης έδωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Το κορίτσι νοσηλεύτηκε για δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και διακομίστηκε διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο, όπου και κατέληξε μέσα σε περίπου 2,5 ώρες.

Νεκρό 3χρονο κοριτσάκι στη Θεσσαλονίκη: «Δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου»

«Σήμερα που έγινε η διαδικασία της νεκροτομής δεν βρέθηκε ακόμη σαφής αιτία θανάτου. Περιμένουμε την διερεύνηση, να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και αν μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου», ανέφερε σε δηλώσεις της η τεχνική σύμβουλος, που όρισε η οικογένεια του κοριτσιού, Κατερίνα Αποστολίδου στο thestival.gr.

«Έχουμε κρατήσει ιστολογικά, επίσης κρατήθηκαν και βιολογικά υγρά ώστε να γίνει βιοχημικός και τοξικολογικός έλεγχος  Αυτό που διαπιστώθηκε ήταν εγκεφαλικό οίδημα και πνευμονικό οίδημα. Αναμενόμενο βέβαια διότι πληροφορηθήκαμε από το νοσοκομείο ότι είχε ανεπάρκεια οργάνων, ήταν σε βαριά κατάσταση», τόνισε η κα Αποστολίδου.

Σύμφωνα με την ίδια, το παιδί δεν είχε κάποιο ιστορικό, ωστόσο όπως ανέφερε σε τυχαίο έλεγχο βρέθηκαν αντισώματα κορωνοϊού γεγονός που σημαίνει ότι η 3χρονη νόσησε με κορωνοϊό, χωρίς να παρουσιάσει συμπτώματα. 

Ερωτηθείσα για την νόσο Kawasaki ή το σύνδρομο Long Covid, η κα Αποστολίδου σημείωσε ότι αυτές ήταν οι δύο τελευταίες πιθανές διαγνώσεις. «Από το ιστορικό που πήρα έμοιαζε και με Kawasaki, αλλά δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση στο παιδί», τόνισε η ίδια.

Θεσσαλονίκη: Η περιπέτεια υγείας του 3χρονου κοριτσιού - Πώς κατέληξε το παιδί

Η περιπέτεια για το παιδί ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki». Μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

Το 3χρονο κοριτσάκι διακομίστηκε διασωληνωμένο το Σάββατο στο Ιπποκράτειο, στις 12 το μεσημέρι, όπου μέσα σε περίπου δυόμιση ώρες, κατέληξε. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ThessToday.gr οι γιατροί δεν κατέληξαν σε διάγνωση, γεγονός που εγείρει ερωτήματα ως προς τα αίτια που επέφεραν τον θάνατο.

Θεσσαλονίκη: Νεκρό 3χρονο κοριτσάκι στο Ιπποκράτειο © EUROKINISSI

Από την πλευρά τους, οι γονείς μετέβησαν στο Α.Τ. Τούμπας και κατέθεσαν μήνυση, εκφράζοντας υποψίες για ιατρικό λάθος.

Με πληροφορίες από Thestival.gr, Thesstoday.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις