Ελλαδα

Μαγιορκίνης για ηπατίτιδα: Ο αδενοϊός μπορεί να τους μολύνει όλους

Ανεξαρτήτως ηλικίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδιά με μάσκα
Παιδιά με μάσκα © Unsplash

Τον αδενοϊό που φέρεται να προκαλεί την οξεία ηπατίτιδα σε παιδιά «μπορεί να τον έχουμε περάσει όλοι», είπε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης,

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε για τον αδενοϊό που φέρεται να προκαλεί την οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά, τονίζοντας ότι είναι κάτι γνώριμο αφού «μπορεί να τον έχουμε περάσει όλοι και 2 και 3 φορές στη ζωή μας» εξηγώντας ότι είναι ένας ιός που μπορεί να τους μολύνει όλους ανεξαρτήτως ηλικίας.

Παρόλ' αυτά, τόνισε πως το σύνδρομο της οξείας ηπατίτιδας «χτυπάει» κυρίως παιδιά κάτω από 5 ετών και μπορεί να εμφανιστεί και σε παιδιά έως 16 ετών.

Ακόμα, ξεκαθάρισε ότι «το πιο πιθανό αίτιο, στο οποίο οι Άγγλοι ήδη επικεντρώνονται, που είναι ένας αδενοϊός, είναι ένας ιός αρκετά κοινός. Αν είναι το βασικό αίτιο βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Δεν ξέρουμε γιατί αυτός ο ιός ενώ τόσα χρόνια δε δημιουργούσε πρόβλημα ξαφνικά δημιουργεί».

Σχετικά με το αν θα έχουμε κρούσματα στην Ελλάδα είπε ότι «λογικά θα είναι αντίστοιχος αριθμός με τον πληθυσμό μας, δηλαδή 5-6 φορές λιγότερες από το Ηνωμένο Βασίλειο».

Τέλος, αν υποθέσουμε ότι έχουμε 100 κρούσματα βαριάς ηπατίτιδας, γύρω στα 10 χρειάστηκαν μεταμόσχευση, γιατί το συκώτι έφτασε σε σημείο που δε μπορούσε πια να λειτουργήσει καθόλου, ανέφερε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ