Ελλαδα

Σεισμός στην Καλαμάτα 3,5 Ρίχτερ - Το επίκεντρο και το εστιακό βάθος

Ο σεισμός έγινε αισθητός σε Μεσσηνία και Λακωνία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σεισμός στην Καλαμάτα 3,5 Ρίχτερ - Η λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Κέντρου.

Σεισμός στην Καλαμάτα. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή, περίπου στις 09:50 το πρωί, σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Λακωνίας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίστηκε στον θαλάσσιο χώρο εννέα χιλιόμετρα, νότια, νοτιοδυτικά της Καλαμάτας, ενώ το εστιακό βάθος προσδιορίστηκε στα 17 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν πέντε χιλιόμετρα νότια της Καλαμάτας.

Σεισμός τώρα στην Καλαμάτα: Τι εκτιμά ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

«Ο σεισμός έγινε στις 9:52 στην περιοχή της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα 9 χλμ νότια της πόλης και ήταν 3,5 Ρίχτερ. Ήταν σχετικά μικρός αλλά έγινε έντονα αισθητός επειδή ήταν σε μικρό εστιακό βάθος. Ωστόσο, δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο προβληματισμού», δήλωσε στο enikos.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος. 

Νωρίτερα σήμερα (27/4), σεισμός καταγράφηκε δυτικά των Κυθήρων. Ο σεισμός ήταν 5,2 Ρίχτερ. Ο σεισμός καταγράφηκε στον θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων (249 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της Αθήνας), σύμφωνα με ανακοίνωση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για το κατά πόσο μπορεί αυτή η σεισμική δόνηση να προκαλέσει ανησυχία. «Δεν θα έπρεπε να ανησυχούν οι πολίτες, ήταν σε μεγάλο εστιακό βάθος της τάξεως των 60 χιλιομέτρων, και όταν εκδηλώνονται αυτοί οι σεισμοί, η σεισμική ενέργεια εκτονώνεται. Εάν είχαμε μία σεισμική ακολουθία της τάξεως των 7 Ρίχτερ τότε, ίσως να υπήρχαν μετασεισμοί. Δεν ανησυχούμε σε αυτό το βάθος», σημείωσε ο κ. Λέκκας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ