Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: To κόλπο με τον Chrome για να κρύψει τα ίχνη της

Τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ανδρέα Ηλιάδη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρούλα Πισπιρίγκου: To κόλπο με τον Chrome για να κρύψει τα ίχνη της
Ρούλα Πισπιρίγκου: To κόλπο με τον Chrome για να κρύψει τα ίχνη της © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ρούλα Πισπιρίγκου: To κόλπο που έκανε με τον Chrome για να κρύψει τις αναζητήσεις της στο Google.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών από την Πάτρα. Σύμφωνα με πληροφορίρες του Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου βρήκε τρόπο και «έκρυψε» τις αναζητήσεις της στο διαδίκτυο για την κεταμίνη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, όπως προκύπτει από την έρευνα, είχε κλειδώσει με δεύτερο μέιλ την εφαρμογή Chrome στη google.

Οι αρχές μέσω του mail με το ψευδώνυμο «tanalias219» είδαν και κατέγραψαν τις αναζητήσεις της Ρούλας στο διαδίκτυο μέσω του Cloud. Όταν πάτησαν, όμως, πάνω στο Chrome διαπίστωσαν ότι ήταν κλειδωμένο aπό ένα δεύτερο mail και άλλον κωδικό.

Οι αξιωματικοί αναφέρουν ότι δεν έχουν αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα περιήγησης (ιστορικό περιήγησης, αγαπημένες ιστοσελίδες κλπ. ) από τον φυλλομετρητή Chrome της εταιρίας Google, καθώς η πρόσβασή τους είναι κλειδωμένη από τον χρήστη του λογαριασμού με κωδικό πρόσβασης (passphrase) και μέχρι τώρα δεν έχει εντοπιστεί ο κωδικός πρόσβασης.

«Το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο που ήταν συνδεδεμένο με τη συσκευή smartphone της κατηγορούμενης είναι η ιδιωτική της διεύθυνση. Από εκεί και πέρα, ο καθένας στο τηλέφωνό του έχει τον λογαριασμό από τον οποίο επικοινωνεί με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε ο δικηγόρος της 33χρονης, Όθωνας Παπαδόπουλος.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει παραδώσει τον πενταψήφιο κωδικό της για το mail «tanalias219». Δεν έχει δώσει, όμως, τον κωδικό για το mail που έχει κλειδώσει το chrome.

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης «φαρμακευτικές δραστικές ουσίες», ακόμα και όταν εκείνος δεν της έλεγε.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Οι αναζητήσεις που έκανε στο Google

Την ίδια ώρα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και το Mega δημοσίευσαν ποιες είναι οι λέξεις εκείνες τις οποίες πληκτρολογούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ίντερνετ, πριν από τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας.

Πρόκειται για έναν κατάλογο με λέξεις τις οποίες αναζητούσε στο διαδίκτυο την περίοδο μεταξύ της 12ης και 28ης Ιανουαρίου 2022. Σημειώνεται πως η 9χρονη Τζωρτζίνα έφυγε από τη ζωή στις 29 Ιανουαρίου.

  • έλλειψη οξυγόνου στον ανθρώπινο οργανισμό
  • αναισθησία στα παιδιά
  • αναισθητικά φάρμακα
  • νυχτερινή επιληψία
  • εγκεφαλική ατροφία
  • δραστική ουσία-φαινοβαρβιτάλη
  • epanutin (αντιεπιληπτικό φάρμακο, που, αν δοθεί σε μεγάλη ποσότητα, προκαλεί ακαριαίο θάνατο)
  • ιατροτέκ (ηλεκτρονική ιατρική βιβλιοθήκη που παρέχει πληροφορίες για παθήσεις και φάρμακα).

Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Ανδρέα Ηλιάδη

Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της έρευνας στα ηλεκτρονικά αρχεία της Ρούλας Πισπιρίγκου είναι ότι μετά από κάθε συνομιλία με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ανδρέα Ηλιάδη, πληκτρολογούσε χωρίς να βάζει κωδικό πρόσβασης «φαρμακευτικές δραστικές ουσίες», ακόμα και όταν εκείνος δεν της έλεγε.

Ανάμεσα στα μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Ηλιάδη η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι και τα ακόλουθα:

  • Ρούλα Πισπιρίγκου: Της έδωσα Καταπρεζάν και Κέπρα τώρα, γιατί ήταν η ώρα να τα πάρει και τα έβγαλε. Είχε και ένα 37.9. Της έδωσα και λίγο Αλγκοφρέν και δεν το κράτησε ούτε αυτό.
  • Ανδρέας Ηλιάδης: Αν έχει πρόβλημα τότε υγρών, μήπως να γίνει εισαγωγή στην παιδιατρική εδώ για ενυδάτωση.

Η συνομιλία έγινε λίγο πριν τις 19 Ιανουαρίου. Επτά ημέρες μετά και ενώ το παιδί έχει μεταφερθεί στο Αγλαΐα Κυριακού, η εφαρμογή discover άρχισε να εμφανίζει διαφημίσεις που περιέχουν τον όρο κεταμίνη. Η εφαρμογή αυτή ενημερώνει, όμως, χρήστες που ασχολούνται συνεχώς με ένα θέμα. Άρα η Ρούλα Πισπιρίγκου έψαχνε συνεχώς για φαρμακευτικές ουσίες και αναισθητικά φάρμακα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ