Ελλαδα

Σπιτονοικοκυρά Ρούλας Πισπιρίγκου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της εκταφής της

Τι δείχνουν τα στοιχεία για το πληρεξούσιο στον Μάνο Δασκαλάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και σκυμμένο κεφάλι μεταφέρεται στην ανακρίτρια
Η Ρούλα Πισπιρίγκου με κουκούλα και σκυμμένο κεφάλι © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Σπιτονοικοκυρά Ρούλας Πισπιρίγκου: Ανοιχτό το ενδεχόμενο της εκταφής της - Αμφισβητείται από συγγενείς η αιτία θανάτου.

Στην εκταφή της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη προσανατολίζονται οι αρχές, με τον δικηγόρο συγγενών της 69χρονης γυναίκας, να υποστηρίζει ότι αμφισβητείται ο θάνατος της Ευγενίας Κούτρας από σηψαιμία, αλλά και η εγκυρότητα του πιστοποιητικού θανάτου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα του pelop.gr, παρότι έχει παρέλθει διάστημα 19 μηνών από το θάνατο της Ευγενίας Κούτρα - Θεοδωροπούλου, οι αρχές ευελπιστούν ότι θα καταφέρει η νεκρή να «μιλήσει» από τον τάφο για τις συνθήκες του θανάτου της.

Σπιτονοικοκυρά Ρούλας Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία το πληρεξούσιο στον Μάνο Δασκαλάκη

Σύμφωνα με το pelop.gr, νέα στοιχεία έρχονται στο προσκήνιο και φανερώνουν ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, μετά το πληρεξούσιο που του είχε κάνει η σπιτονοικοκυρά, ως διαχειριστής των οικονομικών τής Ευγενίας Κούτρα, δεν ήτα συνεπείς στις οικονομικές της υποχρεώσεις.

Ο δικηγόρος συγγενών της εκλιπούσας, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, αποκαλύπτει ότι «απ’ όταν απέκτησε ο Δασκαλάκης το πληρεξούσιο το 2017, ουδέποτε κατέβαλε δόσεις στην τράπεζα ενός στεγαστικού δανείου σπιτονοικοκυράς». Αντίθετα, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η ηλικιωμένη στο προγενέστερο διάστημα ήταν συνεπέστατη στη δανειακή της υποχρέωση, αφού προέκυπτε αυτή η δυνατότητα από το γεγονός ότι λάμβανε δύο συντάξεις 1.500 € μηνιαίως.

«Η άτυχη γυναίκα έφυγε από τη ζωή νωρίτερα από την ώρα της γιατί εκείνοι που τη φρόντιζαν την παραμελούσαν», είναι μια από τις επισημάνσεις του κ. Θεοδωρόπουλου, που «κουμπώνει» με καταθέσεις οι οποίες έχουν ήδη γίνει στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης.

Παράλληλα, μία ακόμη μάρτυρας, περίοικος της σπιτονοικοκυράς και της οικογένειας Δασκαλάκη- που όμως φοβάται να καταθέσει- κρίνεται σκόπιμο να ξεπεράσει τις φοβίες της, γιατί τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή τη – με βάση όσα έχει πει στον περίγυρό της- χαρακτηρίζονται «καταλυτικού χαρακτήρα» ώστε να φωτισθούν κρίσιμες πτυχές του θανάτου. Λίγο πριν αυτή μεταφερθεί, με ασθενοφόρο, στο ΠΓΝΠ αναφέρεται ότι παραδόθηκαν στα χέρια της Ρούλας Πισπιρίγκου η ατζέντα, το κινητό τηλέφωνο κι ένας φάκελος με χρήματα της Ευγενίας – Κούτρα Θεοδωροπούλου.

Σχετικά με την αιτία θανάτου της σπιτονοικοκυράς της Ρούλας Πισπιρίγκου ο δικηγόρος των συγγενών της δήλωσε: «Η γυναίκα μια πληγή στο πλάι είχε μόνο, που δεν δικαιολογεί την αιτία που αναγράφεται στο πιστοποιητικό θανάτου, δηλαδή τη σηχαιμία, γι’ αυτό και αμφισβητείται η γνησιότητά του…»

Ρούλα Πισπιρίγκου: Εισαγγελική έρευνα για διαρροές στην υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών

Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται οι διαρροές στοιχείων από τη δικαστική έρευνα για την υπόθεση των θανάτων των τριών παιδιών της προσωρινά κρατούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου.

Με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου ξεκινά προκαταρκτική εξέταση με αντικείμενο την παραβίαση του δικαστικού απορρήτου στην υπόθεση των τριών θανάτων που ερευνώνται από τη Δικαιοσύνη. Η εν λόγω έρευνα με βάση την παραγγελία της εισαγγελέως έχει συγκεκριμένη στόχευση, καθώς αναζητά τόσο τον αρμόδιο υπηρεσιακό παράγοντα ή τον διάδικο που γνωστοποιεί ή διαδίδει ή ανακοινώνει στοιχεία δικαστικού απορρήτου όσο και τους αποδέκτες αυτών των στοιχείων που δημοσιοποιούνται. Παράλληλα ζητείται να διαπιστωθεί και η διάπραξη αδικημάτων που αφορούν παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και ειδικότερα τη διάταξη που αφορά την παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με την παραγγελία της κ. Παπαγεωργακοπούλου η ποινική έρευνα έχει στόχο τη «διαπίστωση της παραβίασης δικαστικού απορρήτου από πρόσωπο στο οποίο το δικαστικό απόρρητο ήταν προσιτό λόγω της υπηρεσίας του ή της συμμετοχής του στη διαδικασία και ηθικής αυτουργίας σε αυτήν καθώς και παράνομης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων». Αφορμή της εισαγγελικής παρέμβασης αποτέλεσαν πρόσφατα δημοσιεύματα με τις  καταθέσεις μαρτύρων στην ανακριτική διαδικασία «αναφορικά με την υπόθεση του θανάτου των ανηλίκων τέκνων της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.