Ελλαδα

Ουκρανοί πολίτες σε ένδειξη ευγνωμοσύνης καθάρισαν την παραλία στο ΣΕΦ

«Το να λες ευχαριστώ είναι δυνατό στη γλώσσα των πράξεων, όχι των λέξεων», αναφέρουν σε ανάρτησή τους

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί πολίτες καθάρισαν την παραλία στο ΣΕΦ - Πόζαραν κρατώντας τις σημαίες της χώρας
Ουκρανοί πολίτες καθάρισαν την παραλία στο ΣΕΦ © Facebook / Ukrainian Aid Center in Greece

Ουκρανοί πολίτες καθάρισαν την παραλία του ΣΕΦ σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την ανθρωπιστική βοήθεια της Ελλάδας στην Ουκρανία.

Ουκρανοί πολίτες που διαμένουν στην Ελλάδα αποφάσισαν να προχωρήσουν στον καθαρισμό του παραλιακού μετώπου του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) πριν από λίγες ημέρες, στις 16 Απριλίου. 

Με αυτή τους την κίνηση, Ουκρανοί πολίτες θέλησαν να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους, καθώς το ΣΕΦ έχει μετατραπεί, τις τελευταίες εβδομάδες, σε κέντρο συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία.

Κοντά στους Ουκρανούς πολίτες βρέθηκε η Πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Δ.Σ. και της Διεύθυνσης του Σταδίου για αυτήν την πρωτοβουλία. Η κ. Τσιλιγκίρη δεσμεύθηκε ότι «το ΣΕΦ θα βρίσκεται στο πλευρό του ουκρανικού λαού».

 

 

Ουκρανοί πολίτες καθάρισαν την παραλία στο ΣΕΦ «Το ευχαριστώ δυνατό στη γλώσσα των πράξεων»

Στην ανάρτησή τους στο Facebook οι Ουκρανοί πολίτες μοιράστηκαν φωτογραφίες και έγραψαν για τη δράση καθαρισμού της παραλίας. «Το να λες "ευχαριστώ" είναι δυνατό στη γλώσσα των πράξεων, όχι των λέξεων. Αυτό είναι το εργαλείο που επέλεξαν οι εθελοντές του Κέντρου Βοήθειας της Ουκρανίας. Όλοι μαζί στις 16 Απριλίου 2022 ξεκίνησαν τον καθαρισμό παραλίας στο ΣΕΦ, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, του οποίου η διοίκηση και οι εργαζόμενοι, παρείχαν χώρους και υποστήριξη στη συλλογή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία», αναφέρουν στην ανάρτηση και προσθέτουν:

«Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις ότι άνθρωποι από διάφορα μέρη της Ουκρανίας ενώθηκαν για να πουν: Ευχαριστώ Ελλάδα, ευχαριστώ Έλληνες για την ειλικρινή βοήθειά σου! Είναι ένας υπέροχος τρόπος για να δώσετε αξία στο κίνημα των εθελοντών και να νιώσετε καλύτερα που δώσατε ένα χέρι βοηθείας».

 


Πόσοι Ουκρανοί πρόσφυγες έχουν φτάσει στην Ελλάδα

Περισσότεροι από 21.000 είναι οι Ουκρανοί πρόσφυγες που έχουν φτάσει στην Ελλάδα από την έναρξη του πολέμου. 

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με βάση τα στοιχεία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοίνωσε ότι στις 19 Απριλίου στην Ελλάδα εισήλθαν 202 Ουκρανοί πρόσφυγες, από τους οποίους 33 ανήλικοι.

Αναλυτικά:

  • Από τον Προμαχώνα: 81
  • Από Ευζώνους: 8
  • Από τα υπόλοιπα χερσαία σύνορα: 46
  • Στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» αφίχθησαν 58, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» 7 και σε άλλα αεροδρόμια 2.

Συνολικά, από την έναρξη του πολέμου, στην Ελλάδα έχουν περάσει τα σύνορα 21.230 Ουκρανοί υπήκοοι, από τους οποίους 6.008 ανήλικοι.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ