Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Φωτογραφίες μοντέλων κατέληξαν σε ιστοσελίδα γνωριμιών

Εντολή για εισαγγελική έρευνα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για τις φωτογραφίες μοντέλων που κατέληγαν σε ιστοσελίδα γνωριμιών - Χρήστες πλήρωναν για να ανταλλάξουν μηνύματα.

Οι φωτογραφίες γυναικών που απευθύνθηκαν σε πρακτορείο μοντέλων στη Θεσσαλονίκη κατέληξαν να βρίσκονται σε ιστοσελίδα γνωριμιών, με τον εισαγγελέα να διατάζει έρευνα για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν γίνει, οι χρήστες των ιστοσελίδων γνωριμιών πλήρωναν αδρά για να ανταλλάξουν μηνύματα με τις εικονιζόμενες κοπέλες, χωρίς οι ίδιες να γνωρίζουν το παραμικρό, αφού όπως καταγγέλλουν, κάτι τέτοιο δεν προβλεπόταν από τις συμφωνίες που είχαν υπογράψει.

Η υπόθεση έφτασε πρόσφατα στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης ύστερα από μήνυση νεαρής γυναίκας και κατηγορούμενο ιδιοκτήτη πρακτορείου μοντέλων. Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ενώπιον του οποίου παραπέμφθηκε να δικαστεί για το αδίκημα της επέμβασης σε προσωπικά δεδομένα έκρινε ότι είναι αναρμόδιο να δικάσει την υπόθεση και την παρέπεμψε σε ανώτερο Δικαστήριο για την πράξη της παραβίασης προσωπικών δεδομένων.

Με βάση δημοσιεύματα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική έρευνα για τον εντοπισμό τυχόν κι άλλων θυμάτων ή παρόμοιων περιστατικών. Η έρευνα ανατέθηκε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ