Ελλαδα

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα

Για τη διαρροή στο διαδίκτυο revenge porn

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος
Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος © NDP

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα - Αναβαθμίστηκε η υπόθεση διαρροής του revenge porn.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα για τη δημοσιοποίηση μέσω διαδικτύου revenge porn. Ο τηλεπαρουσιαστής θα καθίσει στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η παραπομπή αφορά τη μία από τις δύο υποθέσεις για τις οποίες είχε απολογηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων (η δεύτερη εκκρεμεί στην ανάκριση) και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης τον παραπέμπει σε δίκη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ' εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος, κρίνοντας ότι η πράξη τελέστηκε επί σκοπώ βλάβης.

Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε καταδικασθεί τον περασμένο Φεβρουάριο από το Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για ανάλογη διαρροή «ροζ» βίντεο και είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 5 ετών. Αυτή ήταν η πρώτη από τις τρεις υποθέσεις που πήραν το δρόμο της Δικαιοσύνης.

Κατά της παραπάνω απόφασης ασκήθηκε έφεση από εισαγγελέα, με το σκεπτικό ότι η υπόθεση θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε.

 

Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Έκπληξη η αναβάθμιση της κατηγορίας», έχει δηλώσει ο δικηγόρος του

Έκπληξη χαρακτήρισε πριν από λίγες εβδομάδες ο δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου την απόφαση του εισαγγελέα για αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο.

Ο εισαγγελέας, σύμφωνα με το σκεπτικό της ασκηθείσας έφεσης, έκρινε ότι η κατηγορία της «παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση» για την οποία καταδικάστηκε ο 59χρονος τηλεπαρουσιαστής θα έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο. Σχετική πρόταση είχε διατυπώσει και η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, που όμως δεν έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή, καθώς δέχτηκε ότι δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

«Ο κ. Εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έσφαλε, κρίνοντας ότι πρόκειται περί πλημμελήματος και με αυτήν την έννοια θα εκδικαστεί η υπόθεση στο εφετείο εξ’ αρχής και θα κριθεί εκ νέου για το αν πρόκειται για πλημμέλημα ή κακούργημα», είπε αρχικά ο δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, Γιώργος Δακούρας και συνέχισε:

«’Ηταν μια έκπληξη για εμάς αυτή η εξέλιξη, αλλά είναι απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη, μέσα στο πλαίσιο της μεταστροφής της νομολογίας. Με αυτήν την έννοια του εξηγήθηκαν όλες οι ενέργειες αυτές και όλες οι πιθανές εκδοχές».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ