Ελλαδα

Μόσιαλος για Κυριόπουλο: «Ήταν ένας σπουδαίος, πολυδιάστατος και σπάνιος άνθρωπος»

«Η συμβολή του στο στήσιμο, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν καθοριστική»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ηλίας Μόσιαλος
Ο Ηλίας Μόσιαλος © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο Ηλίας Μόσιαλος αποχαιρέτησε τον Γιάννη Κυριόπουλο που έφυγε από τη ζωή λόγω επιπλοκών του κορωνοϊού.

Το δικό του «αντίο» στον Γιάννη Κυριόπουλο που έφυγε από τη ζωή λόγω κορωνοϊού έστειλε ο Ηλίας Μόσιαλος με ανάρτησή του στο Facebook.

Ο ακαδημαϊκός, τριπλά εμβολιασμένος, νοσώντας από κορωνοϊό διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο. Μετά τη διάγνωση σοβαρής λοίμωξης διακομίστηκε στον «Ευαγγελισμό», όπου νοσηλεύθηκε διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για ασθενείς με νόσο Covid-19 και κατέληξε το βράδυ της Δευτέρας σε ηλικία 75 ετών.

Η ανάρτησή του στο Facebook

«Ο καθηγητής Γιάννης Κυριόπουλος ήταν ένας σπουδαίος, πολυδιάστατος (a man of many parts) και σπάνιος άνθρωπος. Ήταν ο θεμελιωτής της πολιτικής και των οικονομικών της υγείας στη χώρα μας. Η συμβολή του στο στήσιμο, αλλά και τις μεταρρυθμίσεις, του Εθνικού Συστήματος Υγείας ήταν καθοριστική.

Ήταν πρότυπο ακαδημαϊκού δασκάλου και υπόδειγμα δημοσίου διανοούμενου. Άφησε φεύγοντας ένα υπόδειγμα σοφίας για όσους/ες ήμασταν μαθητές του, για τους νέους φοιτητές, για ολόκληρη την κοινωνία. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Εύη, στον Ηλία και στον Διονύση».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ