Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά: Εισαγγελείς ζητούν νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις για Μαλένα & Ίριδα

Έχουν ζητήσει να συνταχθεί από την αρχή ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια των δύο θανάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδί με κούκλα στα χέρια
Παιδί με κούκλα στα χέρια © Pixabay / Sigmund

Πάτρα 3 παιδιά: Εντολή από εισαγγελείς για νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις για Μαλένα & Ίριδα.

Οι εισαγγελείς που έχουν αναλάβει την έρευνα για τα 3 νεκρά παιδιά στην Πάτρα ζητούν με παραγγελία τους νέες ιατροδικαστικές εξετάσεις σχετικά με τους θανάτους των μικρότερων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της 3,5 ετών Μαλένας και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έφυγαν από τη ζωή.

Οι εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, παρήγγειλαν την σύνταξη εκ νέου ιατροδικαστικών εκθέσεων που να ερμηνεύουν τα ευρήματα και να αποφαίνονται για τις αιτίες που απεβίωσε η 3,5 ετών Μαλένα τον Ιούλιο του 2019 και η 6 μηνών Ίριδα τον Μάρτιο του 2020. Οι εισαγγελικοί λειτουργοί ζητούν να καταγραφούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέληξαν οι δύο μικρότερες αδελφές της Τζωρτζίνας, για τον θάνατο της οποίας κρίθηκε προφυλακιστέα η μητέρα των κοριτσιών.

Πλην της παραγγελίας για τη σύνταξη νέων εκθέσεων από τους ιατροδικαστές, οι δύο εισαγγελείς ζητούν να τους διαβιβαστούν οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι των δύο παιδιών, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών καθώς και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η Μαλένα. Να σημειωθεί ότι ο θάνατος της Μαλένας, πρώτη απώλεια για την οικογένεια του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου, είχε αποδοθεί σε ηπατική ανεπάρκεια. Αντίστοιχα, οι εισαγγελείς, αναζητώντας όσα αφορούν τον θάνατο της λίγων μηνών Ίριδας που πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, ζητούν να τους διαβιβαστούν όλα τα στοιχεία, όπως οι κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε, που υπάρχουν για την δεύτερη απώλεια της οικογένειας.

Παράλληλα, οι εισαγγελείς θα εξετάσουν όλα τα πρόσωπα που έδωσαν καταθέσεις στην αστυνομία, όπως γιατροί και νοσηλευτές, ενώ μετά τις καταθέσεις αυτές θα καλέσουν και πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον των δύο παιδιών. 

Πάτρα 3 παιδιά: Τι ζητούσαν οι γονείς μετά τον θάνατο της Μαλένας 

Ο δημοσιογράφος του Mega, Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε πως οι μηνυτήριες αναφορές, οι καταθέσεις που είχε δώσει η Ρούλα Πισπιρίγκου και ο Μάνος Δασκαλάκης μετά τον θάνατο της Μαλένας, στόχο είχαν να βρεθεί από τι πέθανε η Μαλένα, ενώ αρχικά ευχαριστούσαν το νοσοκομείο για την περίθαλψή του.

Ειδικότερα, ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είχε επαφή με γνωστό δικηγόρο της Αθήνας, στον οποίο είχε απευθυνθεί η 33χρονη κατηγορούμενη και είχε ζητήσει να προβούν σε μήνυση κατά του νοσοκομείου με σκοπό χρηματική αποζημίωση και όχι να βρεθεί η αλήθεια για την αιτία θανάτου της Μαλένας. Ο δικηγόρος μελετώντας τον φάκελο της υπόθεσης απάντησε πως δεν μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Επιπλέον, ο δημοσιογράφος αποκάλυψε ότι οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με τον θάνατο της Μαλένας εξετάζουν το ενδεχόμενο να έχει χορηγηθεί τοξική ουσία -κεταμίνη ή κάποια παρόμοια- και στη μικρή Μαλένα. Αυτά προκύπτουν από τα ευρήματα στο συκώτι του κοριτσιού, τα οποία δεν δικαιολογούνται από τις υπόλοιπες παθήσεις που είχε.

 

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ