Ελλαδα

Podcast Criminal minds - Μιμή Φιλιππίδη | Θεόφιλος Σεχίδης

Criminal minds: H συγγραφέας Μιμή Φιλιππίδη ερευνά εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα και τον κόσμο. Θεόφιλος Σεχίδης (επ. 6)

28058828_10215807199198740_8716476474297011906_n.jpg
Μιμή Φιλιππίδη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στη σειρά Podcast Criminal Minds, η συγγραφέας Μιμή Φιλιππίδη ερευνά τα εγκλήματα και τις τραγικές ιστορίες που συγκλόνισαν την Ελλάδα και τον κόσμο. Στο έκτο επεισόδιο θα ακούσετε για την υπόθεση του Θεόφιλου Σεχίδη.

Στις 8 Αυγούστου οι αρχές συνέλαβαν τον Θεόφιλο Σεχίδη και τον οδήγησαν στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ως ύποπτο για τη δολοφονία των πέντε μελών της οικογένειάς του. Ύστερα από πολύωρη ανάκριση ο δράστης ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα, τη μητέρα, την αδελφή, τον θείο και τη γιαγιά του. Η έμμονη ιδέα του ήταν ότι του έλεγαν ψέματα για το ποια ήταν η μητέρα του.

Ο πρώτος φόνος έγινε το πρωί της 19ης Μαΐου, στην περιοχή της αρχαίας ακρόπολης της Θάσου. Ο Θεόφιλος Σεχίδης πήγε εκεί με τον θείο του, Βασίλη, για να συζητήσουν. Η συζήτηση άρχισε να γίνεται έντονη και μετατράπηκε σε άγρια λογομαχία. Στη συνέχεια έκρυψε το πτώμα σε θάμνους. Μετά έφυγε, αγόρασε ένα καινούριο πουκάμισο και ένα κυνηγετικό όπλο και πήγε σπίτι να περιμένει τους υπόλοιπους της οικογένειας.

Πρώτος μπήκε στο σπίτι ο 55χρονος πατέρας του Θεόφιλου, ο Δημήτρης, και ξέσπασε καινούργιος καβγάς. Λίγο μετά, μπήκε στο σπίτι η 49χρονη μητέρα του, Μαρία. Ακολούθησε η αδελφή του, Ερμιόνη (Έμμυ). Ο Θεόφιλος Σεχίδης μετέφερε τα πτώματα στο υπνοδωμάτιο, σκούπισε τα αίματα και κοιμήθηκε. Την άλλη μέρα το πρωί πήγε στο σπίτι η γιαγιά του, η οποία, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Σεχίδη, κινήθηκε εναντίον του οπότε εκείνος την ακινητοποίησε και της έκοψε τον λαιμό. Αμέσως μετά τεμάχισε τα πτώματα και τα τοποθέτησε σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών. Παράλληλα έκοψε τα κρανία με σιδεροπρίονο και αφαίρεσε τους εγκεφάλους των θυμάτων, τους τοποθέτησε σε πιάτο και τους έβαλε στο ψυγείο, με σκοπό να τους μελετήσει και μετά να τους φάει για να τους τιμωρήσει.

Με το φέρι μποτ της γραμμής Θάσου - Κεραμωτής μετέφερε επί τρεις ημέρες τις σακούλες με τα διαμελισμένα κορμιά των συγγενών στην Καβάλα. Όταν νύχτωνε πήγαινε στο σκουπιδότοπο της Πέρνης και έθαβε τις σακούλες. 

Θεόφιλος Σεχίδης
Ο Θεόφιλος Σεχίδης στη δίκη του το 1998 © EUROKINISSI


 

Συντελεστές
Έρευνα - Κείμενο: Μιμή Φιλιππίδη
Αφήγηση: Αργυρώ Θεοδωράκη, Στέλιος Μοίρας
Sound design: Δάφνη Γερογιάννη
Ηχοληψία: Δημήτρης Ντάφης

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ