Ελλαδα

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Καμία εξέλιξη για τους δράστες έναν χρόνο μετά

Τι δηλώνουν οι δικηγόροι της οικογένειας Καραϊβάζ στην ATHENS VOICE

Τόνια Ζαραβέλα
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Ένας χρόνος από το έγκλημα - Τι υποστηρίζουν δικηγόροι της οικογένειας - Το ξέσπασμα της συζύγου του και το χρονικό της δολοφονίας

Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα (9 Απριλίου) από τη στυγερή δολοφονία του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του στον Άλιμο. Οι εκτελεστές του παραμένουν ασύλληπτοι. Η οικογένειά του εδώ και έναν χρόνο περιμένει την εξιχνίαση του εγκλήματος, ωστόσο, μέχρι και σήμερα, δεν υπάρχουν νεότερα. 

«Πράγματι, έναν χρόνο μετά δεν υπάρχουν εξελίξεις» δηλώνει στην ATHENS VOICE ο συνήγορος της συζύγου και του γιου του Γιώργου Καραϊβάζ, Απόστολος Λύτρας και προσθέτει: «Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι τα τηλεφωνήματα που δέχομαι από συναδέλφους του Γιώργου Καραϊβάζ, από δημοσιογραφικές ενώσεις διεθνώς για την υπόθεση δολοφονίας του. Μου κάνει εντύπωση, όμως, ότι συνάδελφοί του στην Ελλάδα δεν έχουν ασχοληθεί όσο θα έπρεπε με το θέμα. Προβλέπω ότι θα υπάρξει δυσκολία στην εύρεση του ηθικού αυτουργού στην υπόθεση, του ανθρώπου που έβαλε να σκοτώσουν έναν σημαντικό πυλώνα της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα». 

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: «Δεν είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών», λέει η σύζυγός του, Στάθα

Η σύζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ, Στάθα, ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και υποστήριξε ότι «δεν πρόκειται για ξεκαθάρισμα λογαριασμών. Ο Γιώργος δεν ήταν κακοποιός».

«Αυτό που θα ήθελα ως σύζυγος Καραϊβάζ, είναι αυτό που θα ήθελε και ο Γιώργος και είναι η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τέτοιους φόνους. Σαν σύζυγος ενός ανθρώπου που έχει εκτελεστεί, νιώθω ότι από την πλευρά του κράτους θα έπρεπε να υπάρχει μια άλλη προσέγγιση» δήλωσε η Στάθα Καραϊβάζ και συνέχισε: «Δεν έχουμε λάβει καμία μέριμνα. Ούτε από ψυχολογική άποψη, ούτε από οικονομική. Δεν υπήρξε ούτε ένας υπουργός να με πάρει τηλέφωνο. Υπάρχει απαξίωση. Δεν δέχομαι την απαξίωση στο πρόσωπο του άνδρα μου. Ο άνδρας μου πέθανε ως αστυνομικός συντάκτης, δούλευε από το πρωί ως το βράδυ για να μπορέσει να φέρει ένα μισθό στο σπίτι».

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: «Βαθιά ανοιχτή πληγή στις καρδιές της μητέρας και της αδελφής»

«Βαθιά ανοιχτή πληγή» παραμένει για τη μητέρα και την αδελφή του Γιώργου Καραϊβάζ η δολοφονία του. Η κ. Παναγιώτα και η κόρη της, Ανατολή, αναζητούν τα αναπάντητα μέχρι σήμερα «γιατί» πίσω από την εκτέλεση του δημοσιογράφου.

Σε δήλωσή τους στην ATHENS VOICE, η Ρόη Παυλέα και ο Σπύρος Χαριτάτος, εκπρόσωποι της Παναγιώτας και Ανατολής Καραϊβάζ σημειώνουν ότι «βαθιά ανοιχτή πληγή οδύνης παραμένει στις καρδιές της μητέρας Παναγιώτας και της αδελφής Ανατολής του αλησμόνητου δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ η άνανδρη δολοφονία πολυαγαπημένου γιου και αδελφού τους. Αναπάντητα ερωτήματα παραμένουν ως σήμερα το ποιοι και το γιατί». 

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Η μητέρα και η αδελφή του δημοσιογράφου © EUROKINISSI/ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΣΣΙΝΗΣ

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Το χρονικό του εγκλήματος 

Ήταν στις 14:15 το μεσημέρι της Παρασκευής 9 Απριλίου 2021. Ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε μόλις επιστρέψει σπίτι του από το στούντιο της εκπομπής «Αλήθειες με τη Ζήνα» του Star. Πάρκαρε το μαύρο του τζιπ λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στην οδό Αννίνου στον Άλιμο. Τότε, ένα σκουρόχρωμο μηχανάκι μικρού κυβισμού τον πλησίασε και το συνεπιβάτης τον πυροβόλησε πολλαπλές φορές. Έπειτα, οι δράστες διέφυγαν.

Η δολοφονική επίθεση δεν διήρκησε παραπάνω από 20-30 δευτερόλεπτα.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξαν οι δύο δράστες. Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του άτυχου δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος. Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

Το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Γιώργος Καραϊβάζ © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως περιγράφει ο αυτόπτης μάρτυρας, άκουσε συνεχείς κρότους και είδε έναν άντρα ντυμένο στα χακί να πυροβολεί με όπλο, το οποίο έφερε σιγαστήρα, τον άτυχο άντρα. 

«Έχουμε πλάτη το συμβάν, είναι μπροστά μας δύο παρκαρισμένα αμάξια, δε βλέπουμε το σκουτεράκι που ερχόταν, ακούμε όμως έναν ήχο χαρακτηριστικό που θύμισε εξάτμιση που σκάει. Γυρίζουμε και κάνουμε δύο βηματάκια πιο κοντά να δούμε τι γίνεται», αναφέρει χαρακτηριστικά.  Ο ίδιο μάρτυρας είπε ότι μια εικόνα έχει εντυπωθεί μόνο στο μυαλό του. «Ένας άντρας με χακί έχει προτεταμένο το χέρι και το όπλο. Στην άκρη του όπλου υπάρχει ένα πράγμα σαν σιγαστήρας. Σημαδεύει και ρίχνει στο θύμα. Και ακούμε συνέχεια αυτούς τους κρότους. Εγώ άκουσα τουλάχιστον 5-6 φορές». 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις             

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ