Ελλαδα

Σχολεία: Πότε θα ανοίξουν μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022

Πότε ολοκληρώνονται τα μαθήματα για την τρέχουσα σχολική χρονιά

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητές σε σχολείο - Τάξη
Μαθητές σε σχολείο - Τάξη © EUROKINISSI / ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Σχολεία: Πότε επιστρέφουν στις τάξεις μαθητές και εκπαιδευτικοί μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022.

Αλλαγή στην ημερομηνία επιστροφής των μαθητών στα σχολεία μετά τις διακοπές του Πάσχα 2022 έφερε η απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για τη μετάθεση της υποχρεωτικής αργίας της Πρωτομαγιάς. 

Έτσι, ενώ οι μαθητές θα επέστρεφαν στα σχολεία στις 2 Μαΐου, η απόφαση για τη μετάθεση της αργίας αναγκάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς να επιστρέψουν στις τάξεις μία ημέρα αργότερα, στις 3 Μαΐου 2022. 

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, η λήξη των μαθημάτων νηπιαγωγείων - δημοτικών σχολείων θα γίνει στις 15 Ιουνίου 2022, ενώ για τα Γυμνάσια η τελευταία ημέρα θα είναι στις 30 Μαΐου.  Ωστόσο, η λήξη μαθημάτων όλων των τάξεων των Γενικών και των Επαγγελματικών Ημερήσιων και Εσπερινών Λυκείων θα γίνει στις 20 Μαΐου 2022.

 

 

Πάσχα 2022: Πότε κλείνουν τα σχολεία

Το Πάσχα 2022 πλησιάζει και τα σχολεία θα κλείσουν και πάλι για δύο εβδομάδες, για τις καθιερωμένες διακοπές των εορτών. Γονείς, μαθητές και καθηγητές περιμένουν τις διακοπές του Πάσχα για λίγες στιγμές ξεκούρασης και χαλάρωσης με τις οικογένειές τους. Μετά από δύο χρόνια κορωνοϊού, φέτος, υπάρχει μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων, με τις οικογένειες να ενώνονται και πάλι και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στη βάση τους για να γιορτάσουν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα. 

Φέτος, η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου, ενώ η εορτή του Αγίου Γεωργίου μία ημέρα αργότερα, στις 25 Απριλίου. Έτσι, τελευταία ημέρα των μαθημάτων πριν από το Πάσχα 2022 θα είναι η 15η Απριλίου. Η τελευταία Παρασκευή δηλαδή πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

 

Σχολεία: Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2022 για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Την ημερομηνία έναρξης για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2022 για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής (8/4) το Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα, ανακοίνωσε και το πρόγραμμα των εφετινών εξετάσεων. 

Έτσι, η έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων ορίζεται στις 3 Ιουνίου 2022, ενώ η έναρξη πανελλαδικών εξετάσεων ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων στις 2 Ιουνίου 2022.

Αυτό είναι το πρόγραμμα για τις Πανελλήνιες 2022

el.jpg

ep.jpg

ep2.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ