Ελλαδα

Πλεύρης: Το Υπ. Υγείας θα μηνύσει τη Ρούλα Πισπιρίγκου αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς

Τι είχε πει στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου για την κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης © EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Θάνος Πλεύρης: Γιατί το Υπουργείο Υγείας θα μηνύσει την προφυλακισμένη 33χρονη - Οι ευθύνες που ρίχνει στους θεράποντες γιατρούς για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι το Υπουργείο Υγείας θα μηνύσει τη 33χρονη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, μητέρα της 9χρονης Τζωρτζίνας, αν έχει συκοφαντήσει γιατρούς ή νοσηλευτές.

«Εγώ ως νομικός σέβομαι το υπερασπιστικό δικαίωμα του κάθε ανθρώπου που είναι κατηγορούμενος ό,τι κι αν έχει κάνει. Δεν θα επιτρέψω όμως στο όνομα καμίας υπερασπιστικής γραμμής να θίγονται γιατροί, νοσηλευτές και νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Επειδή έχω ακούσει τις αναφορές που γίνονται τις δημοσιογραφικές, άμεσα θα αναζητήσουμε με τον νόμιμο τρόπο να δούμε τι έχει ειπωθεί και αν έχουν ειπωθεί αυτά που περιγράφονται και ακούμε θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης γιατί δεν έχει δικαίωμα να συκοφαντεί γιατρούς», είπε ο Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξή του στον Real FM και πρόσθεσε: 

«Το τι έχει πράξει θα το βρει η δικαιοσύνη. Είναι κάτι που μας έχει σοκάρει όλους, από εκεί και πέρα όποια ευθύνη έχει, αν προσπαθήσει να τη μεταφέρει με ψευδείς κατηγορίες σε βάρος γιατρών, νοσηλευτών και νοσοκομείου δεν θα μείνουμε απαθείς. Θα κινηθούμε με τις νομικές διαδικασίες διότι επιτέλους δεν μπορούν να θίγονται και απλώς να παρακολουθούμε». 

«Ήδη σας λέω έχω δώσει την εντολή προκειμένου να συλλεγούν τα στοιχεία, γιατί η ανάκριση έχει μια μυστικότητα και πρέπει με νόμιμο τρόπο να παραλάβουμε τι έχει ειπωθεί σε βάρος του νοσοκομείου και αν έχουν ειπωθεί αυτά που επιβεβαιώνονται από τις δημοσιογραφικές πηγές, θα κινηθούμε νομικά εναντίον της κατηγορουμένης. Θα λογοδοτήσει όχι μόνο για τις τυχόν απεχθείς πράξεις που κατηγορείται αλλά και για συκοφαντίες σε βάρος γιατρών και νοσηλευτών», κατέληξε ο Θάνος Πλεύρης.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατά την απολογία της για τον θάνατο της Τζωρτζίνας επιχείρησε να δικαιολογήσει την ύπαρξη μεγάλης ποσότητας κεταμίνης που εντοπίστηκε στο αίμα του άτυχου παιδιού, κάνοντας λόγο για ευθύνη που έχουν οι θεράποντες γιατροί.

Διοικητής Παίδων: Οι γιατροί ουδέποτε χορήγησαν κεταμίνη στην Τζωρτζίνα

«Σχετικά με αναφορές που λαμβάνουν χώρα το τελευταίο 24ωρο ότι κατά την νοσηλεία της ασθενούς Γεωργίας Δασκαλάκη στο Νοσοκομείο μας, έλαβε, από το ιατρικό ή το νοσηλευτικό μας προσωπικό, την φαρμακευτική ουσία “κεταμίνη”, βεβαιώνουμε ότι ουδέποτε χορηγήθηκε στην μικρή ασθενή η ουσία αυτή είτε αυτούσια είτε σαν συστατικό άλλου φαρμακευτικού ιδιοσκευάσματος», ανέφερε σε δηλώσεις του ο διοικητής του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», Μανώλης Παπασάββας. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ