Ελλαδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Ξεκινούν οι καταθέσεις μαρτύρων - Άρση τηλεφωνικού απορρήτου και επίσημα

Η ανακριτική έρευνα για τον θάνατο της Τζωρτζίνας κινείται με ταχύτατους ρυθμούς

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Εκδόθηκε το βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Το αίτημα της ανακρίτριας για άρση του τηλεφωνικού και ηλεκτρονικού απορρήτου στην υπόθεση της ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας έγινε δεκτό, με βούλευμα, από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Παράλληλα, το δικαστικό συμβούλιο διέταξε να ελεγχθούν οι επικοινωνίες της Ρούλας Πισπιρίγκου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, καθώς και το ιστορικό πλοήγησης στο διαδίκτυο. 8 κινητά τηλέφωνα και άλλες δύο φορητές ηλεκτρονικές συσκευές θα ελεγχθούν εξονυχιστικά με τις αρχές να ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να ανακτήσουν κρίσιμα στοιχεία και δεδομένα.

Ταυτόχρονα, άμεσα αναμένεται να κληθούν και οι πρώτοι μάρτυρες για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας με την πρόθεση των δικαστικών αρχών να είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο η ανακριτική διαδικασία. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το πολύ στις αρχές της επόμενης θα κληθεί να δώσει κατάθεση ο Μάνος Δασκαλάκης, ο πατέρας των τριών κοριτσιών, ο οποίος το μεσημέρι δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος της συζύγου του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακρίτρια έχει καταρτίσει έναν πρώτο κατάλογο με ονόματα ιατρών και νοσηλευτών, οι οποίοι άμεσα θα διαβούν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου για να περιγράψουν τις συνθήκες νοσηλείας της μικρής Τζωρτζίνας, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν πρόσωπα από το συγγενικό περιβάλλον του εννιάχρονου κοριτσιού.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις                

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ