Ελλαδα

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διακοπή της δίκης θα ζητήσει ο δικηγόρος του

Τι υποστηρίζει η συνήγορος για τη δολοφονία του πέντε μηνών κουταβιού της Καρολάιν Κράουτς

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Διακοπή της δίκης για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά θα ζητήσει ο δικηγόρος του - Δικάζεται και για τη δολοφονία του κουταβιού της Καρολάιν.

Την Παρασκευή (8/4) ξεκινά η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου για τη δολοφονία της 20χρονης, Καρολάιν Κράουτς, στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021. Ο δικηγόρος του αναμένεται να ζητήσει τη διακοπή της δίκης

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε η εκπομπή «Super Κατερίνα», o δικηγόρος του καθ' ομολογία δολοφόνου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, αναμένεται να καταθέσει αίτημα για διακοπή της δίκης, καθώς έχει μία σημαντική υπόθεση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. «Η υπόθεση δεν μπορεί να καθυστερήσει», υποστηρίζει ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σύμφωνα με την εκπομπή. 

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Θα δικαστεί και για τη δολοφονία του κουταβιού τους 

Η συνήγορος που θα εκπροσωπήσει τη Ρόξι, το μόλις πέντε μηνών κουτάβι που σκότωσε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, θέλοντας να κάνει πιστευτό το σενάριο περί ένοπλης ληστείας μετά φόνου στο σπίτι στα Γλυκά Νερά, μίλησε στην Daily Mail και υποστήριξε ότι θα ζητήσει τη μέγιστη ποινή της 10ετής κάθειρξης για τη δολοφονία του. 

«Είναι σημαντικό να υπάρξει δικαιοσύνη και για τη Ρόξι. Ήταν ένα αποτρόπαιο έγκλημα, γιατί το ζώο δεν δολοφονήθηκε απλά. Πρώτα βασανίστηκε και στη συνέχεια δολοφονήθηκε, περνώντας τρομερές τελευταίες στιγμές», είπε στο μέσο η συνήγορος του σκυλιού, Ευαγγελία Τσανοπούλου και πρόσθεσε: «Το σκυλί φορούσε το συνηθισμένο του κολάρο, πέθανε από ασφυξία και βασανίστηκε πολύ πριν αφήσει την τελευταία του πνοή». 

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αφού έπνιξε την Καρολάιν τον περασμένο Μάιο, ενώ εκείνη κοιμόταν, κρέμασε τη Ρόξι από το κάγκελο της εσωτερικής σκάλας στο σπίτι του αντρόγυνου. Ο πιλότος παραδέχτηκε την ενοχή του για τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, αλλά ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους, όταν η Καρολάιν τον απείλησε ότι θα τον χωρίσει.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς ο 32χρονος πιλότος Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: «Θα υποστηρίξει ότι ήταν εν βρασμώ ψυχής»

Ο δικηγόρος του πιλότου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, υποστήριξε στην πρωινή ψυχαγωγική του Ant1 ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα υποστηρίξει, όπως και προανακριτικά, ότι βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής. Όσο για το ποια πρόσωπα θα κληθούν να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους, ο δικηγόρος του καθ' ομολογία δολοφόνου υποστήριξε ότι θα είναι πρόσωπα από το ευρύτερο περιβάλλον του ζευγαριού, δηλώνοντας ότι είναι «πρώιμο» να αποκαλύψει περισσότερες πληροφορίες για την ταυτότητά τους. 

«Να αποκαλύψω το ποιοι θα εξεταστούν είναι πολύ πρώιμο. Το σίγουρο είναι πως υπάρχουν άτομα του ευρύτερου περίγυρου που θα πουν για τη σχέση του ζευγαριού και για πριν. Θα πουν για το πώς έζησαν την κατάσταση» είπε ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Το Πρωινό» και πρόσθεσε: «Οι δικαστές από τις 8 Απριλίου θα εξετάσουν τα πραγματικά γεγονότα της μοιραίας εκείνης νύχτας και αυτοί θα είναι που θα κρίνουν. Έχουν κληθεί ιατροδικαστές υπηρεσίες και άλλοι άνθρωποι με άλλες ιδιότητες που θα τοποθετηθούν».

«Νομίζω ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη δίκη όπως έχει εξελιχθεί η υπόθεση. Είναι πολύπλευρη και έχει να αναδείξει και πράγματα κατά την αποδεικτική διαδικασία. Εάν τα στοιχεία αυτά θα οδηγήσουν σε κάποιο συμπέρασμα τους δικαστές, προκειμένου να εκτιμήσουν διαφορετικά την κατάσταση του εντολέως μου, θα το δούμε αλλά είναι πολύ μακρινό» είπε ο συνήγορος του καθ' ομολογία δολοφόνου της Καρολάιν Κράουτς. 

Ο 32χρονος πιλότος και η δολοφονημένη Καρολάιν με το μωρό τους © anikolouli.gr

Σε ερώτηση για το πώς θα διατηρηθεί η υπερασπιστική γραμμή ότι βρισκόταν εν βρασμώ, ενώ είχε σκηνοθετήσει το σκηνικό της δολοφονίας από στυγερούς ληστές, όπως είχε πει αρχικά στους ληστές, ο κ. Παπαϊωαννίδης απάντησε: «Για όλα αυτά τα πράγματα παρέχει τις εξηγήσεις και θα παρέχει περισσότερες για το ποια ήταν η συναισθηματική του φόρτιση. Έχει να πει πράγματα».

Ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου δήλωσε ακόμη ότι δεν γνωρίζει αν ανάμεσα στους μάρτυρες θα βρίσκεται ο παρουσιαστής, Μένιος Φουρθιώτης, με τον οποίο ο προφυλακισμένος καθ' ομολογία δολοφόνος, βρέθηκαν στο ίδιο κελί στις φυλακές Κορυδαλλού. «Δεν γνωρίζω εάν θα είναι ο κύριος Φουρθιώτης μάρτυρας, δεν έχω κάποια συζήτηση σχετικά με την εξέταση του συγκεκριμένου μάρτυρα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις           

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ