Ελλαδα

Αθώος ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος - Δεν επιτέθηκε λεκτικά στη Γεωργία Μπίκα

Κατηγορήθηκε για victim blaming και στιγματίστηκε στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Γεωργία Μπίκα ανασκεύασε την αρχική δήλωση ότι ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος τής επιτέθηκε λεκτικά στο ΑΤ Λευκού Πύργου
Η Γεωργία Μπίκα ανασκεύασε την αρχική δήλωση ότι ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος τής επιτέθηκε λεκτικά στο ΑΤ Λευκού Πύργου © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος δεν επιτέθηκε ποτέ λεκτικά στη Γεωργία Μπίκα, την 24χρονη που κατήγγειλε τον βιασμό της στη Θεσσαλονίκη. Στο αρχείο η δικογραφία.

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, ο δικηγόρος που είχε κατηγορηθεί από τη Γεωργία Μπίκα για victim blaming στη Θεσσαλονίκη, δεν απείλησε ούτε επιτέθηκε λεκτικά στην 24χρονη. Όπως έγινε γνωστό, η δικογραφία που είχε σχηματιστεί σε βάρος του Θεόφιλου Αλεξόπουλου, μπήκε στο αρχείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 24χρονη που είχε καταγγείλει τον βιασμό της σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, ανασκεύασε την αρχική της δήλωση.

Υπενθυμίζεται ότι η Γεωργία Μπίκα, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε κατηγορήσει τον Θεόφιλο Αλεξόπουλο ότι την προπηλάκισε στο Αστυνομικό Τμήμα του Λευκού Πύργου. Μετά την καταγγελία της 24χρονης σε βάρος του δικηγόρου, ο εισαγγελέας ζήτησε προκαταρκτική έρευνα για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας.

Μετά την ανασκευή της δήλωσης από τη Γεωργία Μπίκα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών -αξιολογώντας τα νέα στοιχεία που προέκυψαν στην έρευνα- έκρινε ότι δεν στοιχειοθετείται αδίκημα και ζήτησε η υπόθεση να μπει στο αρχείο -όπως και έγινε με απόφαση του εισαγγελέα Εφετών.

Σημειώνεται ότι αμέσως μετά την αρχική δήλωση από τη Γεωργία Μπίκα στα social media είχαν προκληθεί σφοδρές αντιδράσεις κατά του δικηγόρου. Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος στιγματίστηκε στη Θεσσαλονίκη. Μεταξύ άλλων διαγράφηκε από την πολιτική παράταξη στην οποία ήταν μέλος και αυτοσχέδια βόμβα εξερράγη στην πολυκατοικία όπου βρίσκεται το γραφείο του.

Τι είχε αναφέρει η Γεωργία Μπίκα στην αρχική της δήλωση για τον Θεόφιλο Αλεξόπουλο

Ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος είχε συνοδεύσει στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου τον 27χρονο που εμπλεκόταν στην υπόθεση για τον βιασμό στο ξενοδοχείο.

Σε συνέντευξη της η Γεωργία Μπίκα για την υπόθεση με τον βιασμό της σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, είχε ισχυριστεί ότι δέχτηκε λεκτική επίθεση από τον συγκεκριμένο δικηγόρο, ενώ βρισκόταν στο Τμήμα.

«Στο τμήμα ήμουν μόνη μου, ανυπεράσπιστη. Δεν είχα τον δικηγόρο μου γιατί έλειπε σε ταξίδι. Υπήρχε μόνο η αντίθετη πλευρά. Υπήρχε και ο δικηγόρος τους, ο οποίος μου επιτέθηκε κιόλας. Οι αστυνομικοί τον έβγαλαν από την αίθουσα γιατί μου απηύθυνε τον λόγο και προσπαθούσε να με κάνει να κάνω πίσω» είχε πει η 24χρονη.

«Προσπαθούσε να μου φορτώσει ευθύνες, ότι ξέρει πράγματα και να το αφήσω γιατί δεν είναι έτσι όπως τα λέω. Προσπαθούσε με τα λόγια του να με κάνει να κάνω πίσω. Κι εγώ ήμουνα μόνη μου φυσικά, και στην κατάσταση την οποία βρισκόμουν, προσπαθώντας να βρω το δίκιο μου και να θυμηθώ για να με βοηθήσω. Και είχα και τον κύριο αυτό να μου επιτίθεται» είχε προσθέσει, κατονομάζοντας μάλιστα τον δικηγόρο.

Μετά τον ισχυρισμό αυτό, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της απόπειρας παράνομης βίας. Παράλληλα, ο δικηγόρος κλήθηκε να δώσει ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης. Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος είχε αρνηθεί από την πρώτη στιγμή τους ισχυρισμούς της 24χρονης.

Τι είχε απαντήσει ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος στους ισχυρισμούς της 24χρονης

Σε ανακοίνωση που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο δικηγόρος Θεόφιλος Αλεξόπουλος, «προς αποκατάσταση της αλήθειας» όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει, είχε ξεκαθαρίσει:

«Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα την οποία δεν γνωρίζω, και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί τις Αρχές και το ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης».

Ολόκληρη η ανακοίνωση από τον Θεόφιλο Αλεξόπουλο μετά την καταγγελία από τη Γεωργία Μπίκα για «victim blaming» μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου στη Θεσσαλονίκη, έχει ως εξής:

«Με θλίψη μου ενημερώθηκα το γεγονός ότι η 24χρονη κοπέλα η οποία την 1/1/22 κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, αναφέρεται στο όνομα μου, ως συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου και δηλώνει ότι της επιτέθηκα φραστικά κατά την παραμονή της στο Αστυνομικό Τμήμα. Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να υπογραμμίσω ότι η διαδικασία της προανάκρισης στο πλαίσιο της προδικασίας και της δίωξης περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον ΚΠΔ και εν προκειμένω ασκήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης.

» Σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης περιορίζεται στη γνώση της διαδικασίας και την απολογία του κατηγορουμένου, πράξεις που έπονται των μαρτυρικών καταθέσεων. Εξάλλου συνιστά ποινικό αδίκημα η επικοινωνία με τους μάρτυρες κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον ο εκφοβισμός τους.

» Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, την οποία δεν γνωρίζω και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη, όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί στις αρχές και το ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης.
Θλίβομαι που το λειτούργημα του συνηγόρου υπεράσπισης και ο ρόλος του υπερασπιστή (είτε ανήκει σε δικηγορικό τζάκι, είτε όχι κε Τριανταφυλλόπουλε) γίνεται βορά στον επικοινωνιακό κυκεώνα γύρω από μία υπόθεση. Με τιμή, Θεόφιλος Αλεξόπουλος
».

Θεόφιλος Αλεξόπουλος - Η διαγραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά την καταγγελία από τη Γεωργία Μπίκα

Μετά την καταγγελία που έκανε η Γεωργία Μπίκα για τη φερόμενη λεκτική επίθεση που δέχτηκε στο Τμήμα Ασφαλείας του Λευκού Πύργου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέστειλε την ιδιότητα του κομματικού μέλους του Θεόφιλου Αλεξόπουλου με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες για "victim blaming"».

«Ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες. Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για "victim blaming", που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς. Για αυτόν τον λόγο η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης» ήταν η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ