- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Θεόφιλος Αλεξόπουλος: Τι απαντά για την υπόθεση της 24χρονης
«Θλίβομαι που το λειτούργημα του συνηγόρου υπεράσπισης γίνεται βορά στον επικοινωνιακό κυκεώνα»
Τι απάντησε ο δικηγόρος μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διεγράφη μετά την επαγγελματική του εμπλοκή στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης.
Την αναστολή της ιδιότητας του κομματικού μέλους για τον δικηγόρο Θεόφιλο Αλεξόπουλο ανακοίνωσε, το απόγευμα της Τετάρτης, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια το μέλος του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε τη δική του ανακοίνωση.
Η ανακοίνωση του δικηγόρου Θεόφιλου Αλεξόπουλου για την εμπλοκή του στην υπόθεση βιασμού της 24χρονης
«Με θλίψη μου ενημερώθηκα το γεγονός ότι η 24χρονη κοπέλα η οποία την 1/1/22 κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού, αναφέρεται στο όνομα μου, ως συνηγόρου υπεράσπισης του κατηγορούμενου και δηλώνει ότι της επιτέθηκα φραστικά κατά την παραμονή της στο Αστυνομικό Τμήμα.
Προς αποκατάσταση της αλήθειας θέλω να υπογραμμίσω ότι η διαδικασία της προανάκρισης στο πλαίσιο της προδικασίας και της δίωξης περιγράφεται από το Σύνταγμα και τον ΚΠΔ και εν προκειμένω ασκήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου Θεσσαλονίκης.
Σε αυτό το πλαίσιο ο ρόλος του συνηγόρου υπεράσπισης περιορίζεται στη γνώση της διαδικασίας και την απολογία του κατηγορουμένου, πράξεις που έπονται των μαρτυρικών καταθέσεων. Εξάλλου συνιστά ποινικό αδίκημα η επικοινωνία με τους μάρτυρες κατηγορίας, πολλώ δε μάλλον ο εκφοβισμός τους.
Σε κανένα σημείο της προανάκρισης αλλά και ουδέποτε μέχρι σήμερα δεν ήρθα σε επαφή με την καταγγέλλουσα, την οποία δεν γνωρίζω και ασφαλώς η φερόμενη φραστική επίθεση ουδέποτε συνέβη, όχι μόνο γιατί είναι έκνομη αλλά κυρίως γιατί δεν απηχεί στις αρχές και το ήθος μου, την ανθρωποκεντρική προσέγγιση μου στο λειτούργημα που ασκώ και στο σεβασμό που οφείλω και πάντοτε επιδεικνύω σε όλους τους παράγοντες της δίκης.
Θλίβομαι που το λειτούργημα του συνηγόρου υπεράσπισης και ο ρόλος του υπερασπιστή (είτε ανήκει σε δικηγορικό τζάκι, είτε όχι κε Τριανταφυλλόπουλε) γίνεται βορά στον επικοινωνιακό κυκεώνα γύρω από μία υπόθεση!
Με τιμή, Θεόφιλος Αλεξόπουλος».
Σημειώνεται τέλος ότι ο αδελφός του δικηγόρου, Θανάσης Αλεξόπουλος, ήταν υποψήφιος στο δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη της οποίας ηγείται η κα Νοτοπούλου.
Αναλυτικά όσα αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Θεόφιλο Αλεξόπουλο
«Ο κ. Θεόφιλος Αλεξόπουλος ως δικηγόρος έχει το αυτονόητο δικαίωμα και την υποχρέωση, να επιλέγει σε ποιους θα παράσχει τις νομικές του υπηρεσίες. Ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ωστόσο, δεν μπορεί να εμπλέκεται σε καταγγελίες θύματος βιασμού για “victim blaming”, που έρχονται σε μετωπική σύγκρουση με το ηθικό και αξιακό φορτίο του κόμματος και της Αριστεράς. Γι’ αυτό το λόγο η ιδιότητα του κομματικού μέλους του κ. Θεόφιλου Αλεξόπουλου αναστέλλεται, μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη διαθεσιμότητά του για ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών τόσο σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όσο και στη Βουλή
Το ύψος του δώρου εξαρτάται από τον χρόνο εργασίας
Τα σενάρια που εξετάζονται σε περίπτωση παρατεταμένης κρίσης
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.