- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Ρούλα Πισπιρίγκου: Προσπαθεί να αυτοτραυματιστεί στο κελί – Χτυπά το κεφάλι της στον τοίχο
Η Ρούλα Πισπιρίγκου προσπαθεί να αυτοτραυματιστεί χτυπώντας το κεφάλι της στον τοίχο του κελιού που κρατείται στις φυλακές Κορυδαλλού, σύμφωνα με τον Alpha.
Στο σημείο αναμένεται να φτάσει ο εισαγγελέας. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο σωφρονιστικό ίδρυμα επικρατεί ένταση.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Βρισιές και απειλές από τις συγκρατούμενές της
Υπό σκληρές βρισιές και απειλές για την σωματική της ακεραιότητα και την ζωή της έγινε δεκτή η Ρούλα Πισπιρίγκου στις φυλακές Κορυδαλλού όπου μετέβη αφού κρίθηκε προφυλακιστέα από ανακριτή και Εισαγγελέα.
Η 33χρονη, μεταφέρθηκε γύρω στις 9 σήμερα το πρωί στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ συγκεντρωμένοι στο σημείο απειλούσαν να την λιντσάρουν και την αποδοκίμασαν. Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια και το ειδικό κελί της όπου δεν θα έχει καμία επαφή με την υπόλοιπη φυλακή. Εκεί κρατούνται και οι έγκλειστοι για εγκλήματα τρομοκρατίας, αλλά είναι ατομικό και σε πλήρη απομόνωση και θα προαυλίζεται μόνη της, προκειμένου να βρίσκεται σε απόλυτα ασφαλές περιβάλλον και θα μπορεί να βλέπει μόνο τον δικηγόρο της.
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σε ειδικό κελί στις φυλακές Κορυδαλλού
Προφυλακιστέα κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η 33χρονη κατηγορούμενη για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, μετά την πολύωρη απολογία της χθες, οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου πέρασε το βράδυ και σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.
Εκεί θα κρατείται μόνη σε ειδικά διαμορφωμένο κελί ενώ θα προαυλίζεται επίσης μόνη και συγκεκριμένες ώρες, προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο τυχόν επίθεσης.
Να θυμίσουμε πως στην απολογία της, προσπάθησε να κατηγορήσει τρίτους για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ενώ παρουσιάστηκε στην ανακρίτρια ιδιαίτερα ψυχρή για ακόμα μία φορά.
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Δεν σκότωσα την Τζωρτζίνα – Ήταν η αδυναμία μου»
Τη γραμμή της πλήρους άρνησης των κατηγοριών για την ανθρωποκτονία της 9χρονης Τζωρτζίνας ακολουθεί στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ενώπιον της 18ης ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Η απολογία της κινήθηκε στη γραμμή της απόλυτης άρνησης της κατηγορίας. Σύμφωνα με πληροφορίες στο απολογητικό της υπόμνημα κάνει λόγο για «τυχαία στοιχεία» που οδήγησαν στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος της, ενώ χαρακτήρισε «αβάσιμο» το συμπέρασμα των αρχών ότι εκείνη έδωσε την κεταμίνη στην εννιάχρονη κόρη της Τζωρτζίνα.
«Αρνούμαι στο σύνολο της την αποδιδόμενη σε μένα κατηγορία, ποτέ δεν επιδίωξα, επιθύμησα ή προκάλεσα το θάνατο του παιδιού μου. Καμιά μητέρα δεν μπορεί να κάνει κακό στο ίδιο της το παιδί», αναφέρεται στην αρχή του ενδεκασέλιδου απολογητικού υπομνήματος, το οποίο παραδόθηκε στην 18η τακτική ανακρίτρια Αθηνών, πριν η κατηγορούμενη υποβληθεί σε ερωτήσεις.
«Η Τζωρτζίνα ήταν το πρώτο μου παιδί και αποτελούσε την μεγάλη μου αδυναμία. Ο θάνατος της, που ακολούθησε τα τραγικά περιστατικά που είχαν λάβει χώρα σε βάρος των δύο άλλων παιδιών τα οποία είχαν νωρίτερα χάσει τη ζωή τους από άλλες αιτίες, ήρθε ως τελειωτικό χτύπημα για μένα, ενώ αποτελούσε και το τελειωτικό χτύπημα σε βάρος της οικογένειας μου, η ενότητα της οποίας άρχισε μετά από τα ανωτέρω τραγικά γεγονότα να κλυδωνίζεται μέχρι σημείου να έχει σήμερα σχεδόν διαλυθεί οριστικά», αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου και υποστήριξε ότι ως μητέρα του κοριτσιού εκείνη όφειλε να είναι η συνοδός της κατά τη νοσηλεία του παιδιού.
Σε ό,τι αφορά τα επεισόδια της Τζωρτζίνας, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας συνέβαιναν μόνο όταν το παιδί ήταν σε δωμάτειο νοσηλείας και όχι σε ΜΕΘ, η Ρούλα Πισπιρίγκου έδωσε τη δική της εξήγηση, ότι ο χρόνος νοσηλείας σε ΜΕΘ ήταν ελάχιστος σε σύγκριση με το χρόνο που το παιδί νοσηλευόταν σε θαλάμους παιδιατρικών κλινικών.
Στο υπόμνημά της η 33χρονη επιμένει ότι δεν είναι εκείνη που χορήγησε την ουσία κεταμίνη στο παιδί, λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη ουσία δεν διατίθεται σε φαρμακεία και διακινείται αποκλειστικά από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς σε αυστηρά περιορισμένο πλαίσιο, μόνο σε 2 χρήσεις μία από τις οποίες είναι η Παιδοχειρουργική. Άρα είναι προφανές ότι στο συγκεκριμένο παιδιατρικό νοσηλευτικό ίδρυμα η σχετική ουσία υπάρχει και υπήρχε κατά την ημερομηνία θανάτου του παιδιού μου».
Η κατηγορούμενη ανέπτυξε στο απολογητικό υπόμνημα και τον ισχυρισμό ότι η χορήγηση της κεταμίνης στην Τζωρτζίνα έγινε από τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού».
Όπως αναφέρει: «σύμφωνα με τις καταθέσεις των γιατρών ο χρόνος επίδρασης φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη είναι από 1 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τον τρόπο χορήγησης. Πάντα με βάση τις ίδιες καταθέσεις από εμένα ζητήθηκε να εξέλθω του δωματίου στο οποίο γινόταν προσπάθειες ανάνηψης του παιδιού μου, άμεσα με την έλευση των γιατρών τις ΜΕΘ, που αναφέρεται σε χρόνο 3 λεπτών από την ενημέρωση που έκανα στη νοσηλεύτρια. Οι ανωτέρω γιατροί τοποθετούν χρονικά το θάνατο του παιδιού μου στις 14.30, οπότε προσδιορίζουν τα κρίσιμα 20 λεπτά στο χρονικό διάστημα μεταξύ 14.10 – 14.30, δηλαδή σε χρόνο που δίπλα στο παιδί μου βρισκόμουν εγώ».
Ωστόσο, όπως υποστηρίζει η ίδια, από τα καρδιογραφήματα που της εστάλησαν μέσω sms από τον παιδοκαρδιολόγο, στις 15.10 καταγράφεται μηχανικά το γεγονός ότι η Τζωρτζίνα ήταν ακόμη ζωντανή γιατί φαίνεται ότι λειτουργούσε ο απινιδωτής με την βηματοδοτική του λειτουργία με ηλεκτρική ανταπόκριση της καρδιάς του παιδιού. «Άρα το κρίσιμο εικοσάλεπτο, εντός του οποίου φέρεται, να χρειάζεται αυτή ουσία για να προκαλέσει το θάνατο, τότε η χορήγηση της έχει γίνει περίπου στις 14.50, δηλαδή σε χρόνο που από εμένα έχει ζητηθεί η αποχώρηση μου από το δωμάτιο, εντός του οποίου παρέμειναν μόνο γιατροί και νοσηλευτές».
Μάλιστα, όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, «υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά πιθανό να χορηγήθηκε αυτή ουσία στην Τζωρτζίνα από ιατρικό λάθος, υπό την πίεση της κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, διότι σε διαφορετική περίπτωση μου είναι αδύνατο να σκεφτώ τι θα μπορούσε να έχει γίνει και δεν μπορώ να δώσω κάποια άλλη εκδοχή».
Η κατηγορούμενη υπέβαλε αίτημα στην ανακρίτρια να δοθεί έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο Παίδων, αφενός εάν την τελευταία τριετία η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει προμηθευτεί την ουσία κεταμίνη και αφετέρου εάν τηρείται αρχείο των προσώπων που λαμβάνουν ποσότητα της συγκεκριμένης ουσίας και σε περίπτωση θετικής απόκρισης, εάν το χρονικό διάστημα 27-29/1/2022 έχει ληφθεί από το φαρμακείο του νοσοκομείου ποσότητα της ουσίας.
Την Ρούλα Πισπιρίγκου ήδη πάντως είχε διαψεύσει κατηγορηματικά η διοίκηση του Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, δηλώνοντας ότι ουδέποτε γιατροί του νοσοκομείου, χορήγησαν κεταμίνη (ή φάρμακο με κεταμίνη) στην Τζωρτζίνα.
Τέλος, η 33χρονη ζήτησε να μην προφυλακιστεί, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Σας δηλώνω ότι δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση να «χάσω» την παραμικρή ευκαιρία για να διακηρύξω την αθωότητά μου για την κατάφωρα άδικη, πρωτάκουστή, εξωπραγματική και επονείδιστη κατηγορία που μου προσάπτετε. Για το λόγο αυτό θα εμφανιστώ αυτοπροσώπως όποτε κληθώ έως ότου τελικά δικαιωθώ και απαλλαγώ από την κατάφορη αδικία που με βαραίνει, ενώ ρητά δηλώνω ότι επιφυλάσσομαι παντός νόμιμου δικαιώματος μου, για όλους όσους με κατέστησαν κατηγορούμενη στα μάτια όλης της κοινωνίας, προφανώς για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες για την απώλεια της ζωής της θυγατέρας μου».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε ποιους δρόμους εντοπίζονται δυσκολίες
Ένα έργο 2.000 ετών που μετέφερε νερό στην Αθήνα ξαναζωντανεύει λόγω της λειψυδρίας
Ισχυρή καταιγίδα πλήττει αυτή την ώρα την πόλη
«Ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες από τα πρωτόκολλα διαδικασίες»
Πτώση της θερμοκρασίας από το απόγευμα του Σαββάτου
«Δεν υπάρχουν χυδαίες λέξεις» σχολίασε ο καθηγητής
Αύριο θα φωτίσει τον ουρανό
Μετά από σφοδρή σύγκρουση δύο οχημάτων
Ανοιχτά τα εμπορικά αύριο Κυριακή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.