Ελλαδα

Πάτρα: «Ουσίες που σκοτώνουν» φέρεται να αναζητούσε η Ρούλα Πισπιρίγκου

Στο «μικροσκόπιο» και οι άλλες ουσίες που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: «Ουσίες που σκοτώνουν», φέρεται να αναζητούσε στο ίντερνετ η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ρούλα Πισπιρίγκου © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Πάτρα: «Ουσίες που σκοτώνουν» φέρεται να αναζητούσε στο ίντερνετ η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Συνεχίζονται οι εξελίξεις στην υπόθεση των θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα μετά τη σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας.

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, η 33χρονη μητέρα αναζητούσε στο Google «ουσίες που σκοτώνουν».

Εκτός από την κεταμίνη, στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκονται και οι υπόλοιπες ουσίες που εντοπίστηκαν στις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με τις εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στο Τμήμα Φαρμακολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στον οργανισμό του κοριτσιού βρέθηκαν και βενζοδιαζεπίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για την παρασκευή συγκεκριμένων χαπιών με αγχολυτικές, υπνωτικές και μυοχαλαρωτικές ιδιότητες.

Οι συγκεκριμένες ουσίες υπήρχαν σε σκευάσματα της φαρμακευτικής αγωγής του 9χρονου κοριτσιού, όμως σύμφωνα με ιατροδικαστικές πηγές, αν χορηγήθηκαν μαζί με κεταμίνη σε υψηλές ποσότητες, ενδέχεται να δημιούργησαν ένα «θανατηφόρο κοκτέιλ» για τον οργανισμό του παιδιού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ποσοτικός έλεγχος για να διαπιστωθεί εάν τα επίπεδα συγκέντρωσης των βενζοδιαζεπινών ήταν τοξικά, αν υπήρχε δηλαδή αυξημένη υπερδοσολογία άλλων φαρμάκων που περιείχαν αυτές τις ουσίες.

Ταυτόχρονα, συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύτηκε η 33χρονη την κεταμίνη.

Αν δηλαδή αναζήτησε την ουσία σε κάποια κτηνιατρική αποθήκη μέσω Διαδικτύου ή ακόμα και σε πιάτσα διακινητών ναρκωτικών. Περισσότερα στοιχεία ενδεχομένως να προκύψουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, αλλά και από τον εργαστηριακό έλεγχο που γίνεται στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που κατασχέθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στην Πάτρα.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί θα αναζητήσουν τις περιηγήσεις της μητέρας στο Διαδίκτυο τα επίμαχα χρονικά διαστήματα πριν και μετά το θάνατο του κάθε παιδιού. Στελέχη της Ασφάλειας Αττικής χαρακτηρίζουν ως «έσχατη» λύση το ενδεχόμενο εκταφής για να ανασυρθεί το τάμπλετ που βρίσκεται στο μνήμα της Τζωρτζίνας.

Πάτρα - Διαψεύδει το Παίδων την Πισπιρίγκου: «Δεν χορηγήθηκε από εμάς η κεταμίνη»

Σημειώνεται ότι ο διοικητής του νοσοκομείου, στο οποίο νοσηλεύτηκε η άτυχη 9χρονη κόρη της Ρούλας Πισπιρίγκου, ξεκαθάρισε στις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι η συγκεκριμένη ουσία, η οποία εξετάζεται αν οδήγησε στον θάνατο της Τζωρτζίνας, δεν χορηγήθηκε ούτε αυτούσια ούτε συστατικό της.

Μάλιστα, ο κ. Παπασάββας ξεκαθάρισε πως η κεταμίνη δεν χορηγήθηκε στο άτυχο κορίτσι «ούτε αυτούσια, ούτε ως συστατικό άλλου φαρμακευτικού σκευάσματος» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου απέδωσε σε ιατρικό λάθος τον θάνατο της 9χρονης, μέσω του δικηγόρου της, Κωνσταντίνου Ζάρδα.

Ο κ. Ζάρδας δήλωσε σχετικά, στον ANT1: «Είδα τη δικογραφία, είδα όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας που είναι από γιατρούς, νοσηλευτές του νοσοκομείου του Παίδων και σε συνδυασμό με όσα μου είπε η κατηγορουμένη βγαίνει αβίαστα το συμπέρασμα ότι όταν χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία στο άτυχο παιδί αυτό δεν βρισκόταν στα δικά της χέρια. Ήταν πλέον στα χέρια των γιατρών και των νοσηλευτών που επιχειρούσαν την ανάνηψή του. Αυτό προκύπτει από επιστημονικά δεδομένα και από τις καταθέσεις των ιατρών και των νοσηλευτών. Η κεταμίνη χορηγήθηκε κατά τη διασωλήνωση. Εφόσον ομιλούμε για ιατρικό λάθος είναι εύλογο αυτό. Η χορήγηση της κεταμίνης δεν έγινε με δόλο αλλά εξ αμελείας. Εμείς αυτό θα υποστηρίξουμε αύριο. Η ίδια δεν γνώριζε τι μπορεί να έγινε. Αυτό προέκυψε από τα ιατρικά δεδομένα και από επικοινωνίες που έχουμε με αναισθησιολόγους. Η όλη λύση του αινίγματος είναι το πότε χορηγήθηκε η θανατηφόρος ουσία. Αυτό μπορεί κάλλιστα να εκτιμηθεί επιστημονικά δεδομένα και υπάρχουν στοιχεία της δικογραφίας που το καταδεικνύουν. Η θεμελίωση του κατηγορητηρίου αυτού έχει γίνει με εντελώς συγκυριακά στοιχεία».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ