Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Ξεκινά νέος κύκλος ερευνών
Πάτρα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.
Στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης μπαίνουν, μετά τη δίωξη της 33χρονης Ρούλας Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη.
Οι δύο φάκελοι των δικογραφιών που σχηματίστηκαν για τον θάνατο της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019, περνούν στα χέρια δύο εισαγγελέων, υπό την εποπτεία της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου.
Η κ. Παπαγεωργακοπουλου ζητά από τους δύο εισαγγελικούς λειτουργούς να κινηθούν γρήγορα ώστε η ποινική διαδικασία να ολοκληρωθεί τάχιστα.
Στην περίπτωση του θανάτου της Ίριδας έχει προβληματίσει τις αρχές ότι εκτός από το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους, που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, με ειδική αναφορά ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής/εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» υπήρξε και ένα πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά το θάνατο του.
Όσον αφορά τον θάνατο της Μαλένας, θα ερευνηθούν οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.
Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ιατρικό λάθος ο θάνατος της Τζωρτζίνας»
Απολογητικό υπόμνημα με τις θέσεις της παρέδωσε στην 18η ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, συνοδευόμενη από τους δικηγόρους της Χρήστο Ζαρδα και Όθωνα Παπαδόπουλο.
Η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας φέρεται να αρνείται την κατηγορία, επικαλούμενη ως κύριο επιχείρημα της την πιθανότητα ιατρικού λάθους στο καταληκτικό επεισόδιο του παιδιού της. Η 33χρονη -σύμφωνα με πληροφορίες- αναφέρει στο υπόμνημα της ότι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας σημειώνεται στις 14.30 το μεσημέρι, αλλά το παιδί είχε παλμούς μέχρι και τις 15.10.
Κατά την κατηγορούμενη, αν το παιδί είχε δεχθεί ποσότητα κεταμίνης θα έπρεπε να έχει καταλήξει σε 20 λεπτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν οι γιατροί. Έτσι, σύμφωνα με τον βασικό ισχυρισμό της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκύπτει ξεκάθαρα πως η ίδια δεν έχει καμία σχέση με περιστατικό, αφού το παιδί κατέληξε τελικά έπειτα από 40 λεπτά.
Η κατηγορούμενη αμφισβητεί την άτυπη πληροφόρηση. Σχετικά με την ανυπαρξία κεταμίνης στο Νοσοκομείο Παίδων που φαίνεται να επισημαίνεται στα στοιχεία τη υπόθεσης, η κατηγορούμενη φέρεται να επιχειρηματολογεί διερωτώμενη πως γίνεται να μην υπάρχει αυτή η ουσία στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, καθώς χορηγείται στην κτηνιατρική, αλλά και την παιδοχειρουργική.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Yποστήριξε ότι είχε ενημερώσει εκ των προτέρων τον Πάνο Ρούτσι
Συνομίλησε με πολίτες, αλλά δεν απευθύνθηκε στο πλήθος
Τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και διάνοιξη του μεγάλου παρακαμπτήριου άξονα της Αθήνας
Στις 23 Μαρτίου ξεκινά η δίκη
Αναλυτικά πότε θα αναχωρήσουν οι πρώτοι και οι τελευταίοι συρμοί σε μετρό και τραμ
Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τις αρκούδες στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Προστασίας Αρκούδας
Eξέχουσα και επιδραστική προσωπικότητα που υπηρέτησε το Πανεπιστήμιο με σπάνιο ήθος και απαράμιλλο σθένος
Συγκλονιστική ομιλία στα αποκαλυπτήρια μνημείου -Δεν είμαστε λαθρέμποροι, απαντά
Νυχτερινή εισβολή σε εκκλησία νεκροταφείου, με εργαλεία ανασκαφής και ανιχνευτή μετάλλων
Νεφώσεις, τοπικές βροχές και βοριάδες έως 7 μποφόρ σε αρκετές περιοχές
Μοιραίο δυστύχημα κατά την αποβίβαση, σοβαρός τραυματισμός και κατάληξη στο Γεννηματάς
Σε κλίμα βαθιάς οδύνης η κηδεία της δημοσιογράφου στου Παπάγου
Αυτοψία Χαρδαλιά στα έργα που αλλάζουν το ενεργειακό αποτύπωμα της Γκράβας
Ήλιος και άνοδος της θερμοκρασίας την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου
Στάσεις εργασίας, κλειστοί σταθμοί και αλλαγές σε όλα τα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς
Οι επεξηγηματικοί χάρτες του Meteo
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.