Ελλαδα

Γρηγόρης Λέων: Δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα δείξει την αλήθεια

Επέμεινε ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Λέων: Δείγμα από τα μαλλιά της Τζωρτζίνας θα δείξει την αλήθεια -Να πάρουμε το τάμπλετ μέσα από τον τάφο
Ρούλα Πισπιρίγκου © Εurokinissi

Λέων: Για δύο λόγους θα γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας - Το δείγμα από τα μαλλιά της θα δείξει την αλήθεια.

Την άποψη ότι θα πρέπει να ανοιχτεί ο τάφος της Τζωρτζίνας ενός από τα τρία παιδιά από τη Πάτρα που έχασαν τη ζωή τους υποστηρίζει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Υπάρχει ανάγκη να διανοιχθεί ο τάφος της Τζωρτζίνας και να πάρουμε από μέσα το τάμπλετ», ανέφερε ο πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας Γρηγόρης Λέων μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  Υπενθυμίζεται ότι όπως αποκάλυψε στην εκπομπή της η Αγγελική Νικολούλη η Ρούλα Πισπιρίγκου που έχει συλληφθεί για τον θάνατο της Τζωρτζίνας ζήτησε να ταφεί η μικρή μαζί με το τάμπλετ, με το οποίο συνήθισε να παίζει.

Εξήγησε μάλιστα ότι το τάμπλετ μπορεί να περιέχει πολύτιμα στοιχεία για τις αρχές. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι υπάρχει κι άλλος λόγος να γίνει αυτή η εκταφή.

Όπως είπε, έχει επιβεβαιωθεί η χρήση της κεταμίνης ως αιτία θανάτου, κάνοντας την εκταφή μπορούν να πάρουν τρίχες από τα μαλλιά της για να γίνει ανάλυση και να μάθουν πώς συνέβησαν τα προηγούμενα περιστατικά.

«Η τρίχα έχει την ιδιότητα να μπορεί να μας δίνει την ανάλυση ουσιών σε βάθος χρόνου. Είναι το μόνο βιολογικό υλικό στο οποίο μπορούμε να δούμε ακόμη και πριν 2-3 μήνες αν υπήρχε η χρήση αυτής της ουσίας ή και άλλως ουσιών, με βεβαιότητα.»

Επέμεινε εξάλλου ότι και τα άλλα δύο παιδιά έφυγαν από εξωγενή παράγοντα.

«Υπάρχουν σημάδια και τα ευρήματα μιλάνε ξεκάθαρα. Το πανάκι βρέθηκε σίγουρα στο στόμα του βρέφους και αυτό δείχνει την αιτία θανάτου.», τόνισε. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ