Ελλαδα

Σε ετοιμότητα οι ελληνικές αρχές για τον Εμπολα

Σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο υπουργείο Υγείας, μεταξύ των συναρμόδιων Υγειονομικών φορέων σχετικά με την ετοιμότητα των Ελληνικών Υγειονομικών Αρχών για την αντιμετώπιση του ιού Εμπολα. Παρά το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές αρχές συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως ο κίνδυνος εκδήλωσης κρουσμάτων στην Ευρώπη είναι χαμηλός, οι ελληνικοί Υγειονομικοί φορείς θέλησαν να εκτιμήσουν το βαθμό ετοιμότητας και συντονισμού για την αντιμετώπιση του ιού.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της σύσκεψης, έχει διασφαλιστεί επαρκής αριθμός απομονωμένων κλινών σε ειδικά διαμορφωμένους θαλάμους σε νοσοκομείο της Αττικής, καθώς και ειδική ιατρονοσηλευτική ομάδα. Ακόμη υπάρχει ο αναγκαίος υλικοτεχνικός εξοπλισμός για την προστασία προσωπικού και νοσηλευομένων. Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα για ενδεχόμενης αεροδιακομιδή ύποπτου ή επιβεβαιωμένου κρούσματος από τρίτη χώρα ή και από απομακρυσμένη περιοχή της χώρας μας.

Η σύσκεψη αυτή πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας και με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΚΕΕΛΠΝΟ, του ΕΚΕΠΥ, του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς Αρμποιών και αιμορραγικών πυρετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.