Ελλαδα

Πάτρα: Ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου δεν αναλαμβάνει τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα | Ρούλα Πισπιρίγκου (ένθετη)
Το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα | Ρούλα Πισπιρίγκου (ένθετη) © EUROKINISSI | Facebook

Ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου δεν αναλαμβάνει τη Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Πάτρα.

Την απόφασή του να μην αναλάβει τελικά τη Ρούλα Πισπιρίγκου ανακοίνωσε ο Νίκος Ιωάννου. Όπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος δεν θα είναι ο συνήγορος υπεράσπισης της 33χρονης, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με την ουσία κεταμίνη.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τις καταιγιστικές εξελίξεις στην πολύκροτη υπόθεση στην Πάτρα με τα τρία νεκρά παιδιά, ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, παραιτήθηκε.

Πάτρα 3 παιδιά: Χωρίς δικηγόρο η Ρούλα Πισπιρίγκου - Δεν την αναλαμβάνει ο Νίκος Ιωάννου

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το δικηγορικό γραφείο επισημαίνεται: «Μετά τη σημερινή παραίτηση του μέχρι τώρα συνηγόρου της κ. Πισπιρίγκου, εξαιρετικού συναδέλφου κ.κ. Απόστολου Λύτρα, το γραφείο μας έλαβε εντολή επικοινωνίας με την κατηγορουμένη από τους οικείους της».

«Κατόπιν διεξοδικής συζήτησης μεταξύ του κ. Ιωάννου και της κ. Πισπιρίγκου σήμερα στα κρατητήρια της ΓΑΔΑ, και προ της μελέτης της δικογραφίας, τα μέρη αποφάσισαν από κοινού να μην αναλάβει το Γραφείο μας την υπεράσπιση» προστίθεται.

«Λόγω της σύντομης αυτής εμπλοκής μας στην υπό κρίσιν υπόθεση, θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε ότι η ποινική διαδικασία είναι η μόνη οδός ανεύρεσης της αλήθειας, και η ψυχραιμία είναι ο πυλώνας που φωτίζει τη δύσβατη αυτή οδό» καταλήγει η ανακοίνωση με την οποία γίνεται γνωστό ότι ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου δεν αναλαμβάνει να υπεραπιστεί τη Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο Νίκος Ιωάννου είχε αναλάβει την υπεράσπιση της μητέρας της μικρής Άννυ, την οποία είχε σκοτώσει και τεμαχίσει ο πατέρας της -παιδοκτονία που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Τι είχε δηλώσει ο Νίκος Ιωάννου για τη Ρούλα Πισπιρίγκου μετά την ανάθεση της υπεράσπισης

Μετά την ανάθεση της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο δικηγόρος Νίκος Ιωάννου στις πρώτες του δηλώσεις είχε αναφέρει: «H θέση μου επιβάλει να μιλήσω πρώτα με την κατηγορούμενη. Είναι μια υπόθεση με τεράστιο κοινωνικό ενδιαφέρον και σας το λέω σαν πολίτης. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να στερηθούμε την ψυχραιμία ειδικά τις πρώτες ημέρες».

«Πρέπει όλοι να σκεφτόμαστε ότι εν έτει 2022 θέλουμε να έχουμε όλοι έναν νομικό πολιτισμό ό,τι και να έχουμε να αντιμετωπίσουμε απέναντί μας. Ακόμα και στα ειδεχθέστερα των εγκλημάτων πάντα ξεκινούν δημοσιεύματα για τον υπερασπιστή αλλά στο τέλος αποφασίζει ο δικαστής» είχε προσθέσει ο μέχρι πρότινος δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Τί είπε ο νέος δικηγόρος της μητέρας Νίκος Ιωάννου - 31/3/22

Σημειώνεται ότι στη δημοσιότητα είχε δοθεί νωρίτερα o διάλογος ανάμεσα στη Ρούλα Πισπιρίγκου και στον Απόστολο Λύτρα πριν από την παραίτηση του δικηγόρου στην υπόθεση για τους θανάτους των παιδιών στην Πάτρα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ