Ελλαδα

Πάτρα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η μητέρα των τριών παιδιών

Ασκήθηκε ποινική δίωξη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάτρα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η μητέρα των τριών παιδιών
Πάτρα: Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορείται η μητέρα των τριών παιδιών © Facebook

Πάτρα 3 παιδιά: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της μητέρας της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθήνας Αντώνης Ελευθεριάνος. Η δίωξη ασκήθηκε με βάση τα στοιχεία που διαβίβασε το τμήμα ανθρωποκτονιών στην εισαγγελία.

Η κατηγορία που απήγγειλε ο εισαγγελέας πυροδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, στις τοξικολογικές εξετάσεις που έγιναν στη μικρή Τζωρτζίνα εντοπίστηκε η ουσία κεταμίνη, που δεν δόθηκε από γιατρούς.

Η ουσία κεταμίνη στο αίμα της Τζωρτζίνας

Το αναισθητικό κεταμίνη, και όχι η τροπονίνη όπως αρχικά είχε ειπωθεί, είναι η ουσία που φέρεται να βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου από τα τρία παιδιά που πέθαναν στην Πάτρα.

Όπως είπε ο ιατροδικαστής, Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στο Mega, είναι μία ουσία που δεν δίνεται εύκολα σε φαρμακείο, παρά μόνο σε νοσοκομεία και αυτό μόνο όταν το απαιτούν οι συνθήκες.

Η κεταμίνη είναι ουσία που χρησιμοποιείται κατά κύριο λόγο στην κτηνιατρική ως ταχύτατο αναισθητικό-καταπραϋντικό φάρμακο, σε μικρές δόσεις όμως έχει ψυχοδηλωτικές και διασχιστικές επιδράσεις. Κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή σε λευκή σκόνη και η χρήση της ποικίλλει.

Η χρήση κεταμίνης έχει συνδυαστεί με σεξουαλικές επιθέσεις, όπου τα θύματα δεν μπορούν να θυμηθούν τα γεγονότα που συνέβησαν όσο ήταν κάτω από την επήρειά της. Προκαλεί παραισθήσεις, τρέμουλο και μειωμένη αντίληψη του χώρου και του χρόνου. Επίσης, με τη χρήση της παρατηρείται σταδιακή μείωση της δυνατότητας μάθησης, αμνησία και μειωμένη κινητικότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ