Ελλαδα

Ιερώνυνος για Σαϊντού Καμαρά: «Λαχταρά να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του»

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά από την Πολιτεία να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο για την παραμονή του Σαϊντού Καμαρά στην Ελλάδα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η παρέμβασή του για τον Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει με απέλαση - Τι ζητά από την Πολιτεία για την υπόθεση του μαθητή.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος με παρέμβασή του για την υπόθεση του Σαϊντού Καμαρά, καλεί την Πολιτεία να εξαντλήσει κάθε νόμιμο μέσο, ώστε να μην κινηθούν οι διαδικασίες απέλασης του μαθητή της Γ΄ Λυκείου και να διασφαλιστεί η παραμονή του στην Ελλάδα.

Σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, αναφέρει ότι έχει γνωρίσει τον 18χρονο Σαϊντού Καμαρά και «είδα στα μάτια του τη λαχτάρα του να κάνει την Ελλάδα δεύτερη πατρίδα του». 

«Γνωρίζω προσωπικά τον μικρό μαθητή. Είναι καθήκον μας ως Εκκλησία και ως Έλληνες να τον αγκαλιάσουμε και να φροντίσουμε να γίνει μέλος της κοινωνίας μας, όπως άλλωστε έχουμε κάνει πολλές φορές στο παρελθόν», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. 

Ο Σαϊντού Καμαρά, φιλοξενείται στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων «ΕΣΤΙΑ» του φιλανθρωπικού οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Ο Αρχιεπίσκοπος συχνά επισκέπτεται τη συγκεκριμένη, αλλά και τις υπόλοιπες δομές της Εκκλησίας που φιλοξενούν ανήλικους πρόσφυγες και ασυνόδευτα παιδιά και έχει την ευκαιρία να συνομιλεί μαζί τους και να διαπιστώνει από κοντά την πρόοδό τους.

 

Σαϊντού Καμαρά: Σήμερα η απόφαση για την παραμονή του μαθητή

Ο Σαϊντού Καμαρά θα λάβει σήμερα (30/3) την απόφαση από την αρμόδια αρχή για την παραμονή του στην Ελλάδα ή την απέλασή του, καθώς η υπόθεση του αριστούχου μαθητή εξετάζεται σε δεύτερο βαθμό. 

Μία ημέρα νωρίτερα, εχθές Τρίτη (29/3) ο Σαϊντού Καμαρά συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, εκφράζοντας προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση του παιδιού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τον Σαϊντού Καμαρά ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας έχουν ενισχύσει τον φάκελό του, προκειμένου να μπορέσει να παραμείνει στην Ελλάδα. 

 

 

Ο Νίκος Κακλαμάνος, διευθυντής στο σχολείο του Σαϊντού Καμαρά στον Άγιο Δημήτριο μίλησε στην ΕΡΤ για τη μεγάλη κινητοποίηση που υπήρξε για την ανάδειξη αυτής της υπόθεσης. «Είτε με τα πόδια  ή με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο Σαϊντού  έρχεται στο σχολείο.  Αυτό το παιδί από την πρώτη ώρα μας εντυπωσίασε με τη διάθεσή του για μάθηση με τη διάθεσή του για ένταξη έχει αδράξει κάθε εκπαιδευτική ευκαιρία και  όλη αυτή την περίοδο δίνει αλλά και εισπράττει αλληλεγγύη ανθρωπιά και φιλία από τους συμμαθητές του», τόνισε ο κ. Κακλαμάνος. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ