Ελλαδα

Δολοφονία Τοπαλούδη: Νέα διακοπή στη δίκη - Οργή των γονιών της

«Κανείς δεν νοιάζεται για μας», ξέσπασε η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, κ. Κούλα
Η μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη, κ. Κούλα © EUROKINISSI/ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Νέα διακοπή στη δίκη - Ξεσπά από οργή η μητέρα της φοιτήτριας - Το αίτημα του πατέρα της.

Σε νέα διακοπή οδηγήθηκε η δίκη για τη δολοφονία και τον ομαδικό βιασμό της Ελένης Τοπαλούδη, τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, με την απόφαση να οργίζει τους γονείς της φοιτήτριας. 

Η δίκη για τέταρτη φορά από την έναρξη της και ενώ ξεκίνησαν οι μαρτυρικές καταθέσεις στην προηγούμενη συνεδρίαση, διακόπηκε για τις 6 Απριλίου 2022, καθώς ένα μέλος της σύνθεσης νοσεί με κορωνοϊό. Η νέα διακοπή δόθηκε και πάλι ενώ στο βήμα του μάρτυρα επρόκειτο να ανέβουν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη, εξέλιξη που προκάλεσε οργή της μητέρας του θύματος.

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Οργισμένοι οι γονείς της φοιτήτριας για τη νέα διακοπή

«Τι, δηλαδή θα κάνουμε πάλι το ταξιδάκι Διδυμότειχο και πίσω; Κανείς δεν νοιάζεται για μας. Τι να πω», είπε η γυναίκα ενώ ο σύζυγος της Γιάννης Τοπαλούδης ζήτησε από την πρόεδρο να οριστούν συνεχόμενοι δικάσιμοι μετά τις 6 Απριλίου.

Πρόεδρος: Το έχουμε κοιτάξει.

Πατέρας Ελένης: Γονέας του ενός κατηγορούμενου απειλούσε τους μάρτυρες. Παρακαλώ να έχουμε τον δέοντα σεβασμό, κυρία πρόεδρε.

Στο εδώλιο ήταν παρόντες σήμερα και οι δύο, καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό ισόβια και 15ετη κάθειρξη ο καθενας, κατηγορούμενοι.

Κατά τη μεταφορά των δύο κατηγορουμένων στο δικαστήριο, η μητέρα της Ελένης Τοπαλούδη και οι μητέρες της Ερατούς και της Γαρυφαλλιάς, θύματα επίσης στυγερών εγκλημάτων που βρίσκονταν στο δικαστήριο για να συμπαρασταθούν στους γονείς της φοιτήτριας, τους είπαν να έχουν «κάτω τα μάτια τους». Οι γυναίκες φώναξαν στους δύο κατηγορούμενους «ντροπή σας» που «αντί να σκύβουν το κεφάλι, γελάνε. χωρίς ίχνος μετάνοιας».

Μητέρα Ερατούς: Τα κεφάλια σας χαμηλά, δολοφόνοι. Τι τα φυλάτε τα καλόπαιδα, μην πάθει τίποτα μία τρίχα από τα μαλλιά τους; (προς τους αστυνομικούς). Να σας φέρουμε και παπά ρε να εξομολογηθείτε, να πάτε στον παράδεισο.

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη - Δίκη: Τι είχε ειπωθεί στην ακροαματική διαδικασία 

Στην ακροαματική διαδικασία με την έναρξη των πρώτων μαρτυρικών καταθέσεων εισήλθε κατά την προηγούμενη συνεδρίαση η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου των δύο κατηγορουμένων για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Ο νεαρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος δήλωσε πως ήρθε για πρώτη φορά στη δίκη για «να σας πω την αλήθεια όπως έγιναν τα γεγονότα. Θα αποδεχθώ τις ευθύνες μου». Είχε μάλιστα έναν διάλογο με την πρόεδρο όταν συμπλήρωσε ότι «ήρθα με όλο τον σεβασμό στο δικαστήριό σας να πω τα γεγονότα όπως έγιναν. Υπήρξε αυτή η καθυστέρηση αλλά ο συνήγορός που είχα διορίσει αρχικά, δεν είχε χρόνο να μελετήσει τη δικογραφία».

Πρόεδρος: Ένα μήνα και δε πρόλαβε;

Κατηγορούμενος: Έτσι μου είπε.
Πρόεδρος: Πάντως το να ομολογήσετε την αλήθεια είναι ένας τρόπος αποκατάστασης.

Κατηγορούμενος: Ναι, θέλω να συνεργαστώ με το δικαστήριο σας.

Πρόεδρος: Θα το δούμε.

Το δικαστήριο αρνήθηκε το αίτημα του Ροδίτη κατηγορούμενου για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης ενώ επιφυλάχθηκε να αποφανθεί για αίτημα κλήτευσης φίλων τού θύματος και εξέτασης ηλεκτρονικών αρχείων της φοιτήτριας.

Ο ιατροδικαστής Παναγιώτης Κοτρέτσος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι από τη νεκροψία διαπιστώθηκε εξ αρχής εγκληματική ενέργεια. Όπως ανέφερε ο μάρτυρας, από τη νεκροψία και εν συνεχεία τη νεκροτομή «τα ευρήματα φώναζαν για εγκληματική ενέργεια. Υπήρχαν χαρακιές στο λαιμό ήταν από αιχμηρό όργανο. Υπήρχαν και οι εκχυμώσεις στον τράχηλο του λαιμού που έδειχναν απόπειρα στραγγαλισμού», προσθέτοντας ότι εντόπισε σοβαρά χτυπήματα στο κεφάλι.

Ο κ. Κοτρέτσος κατέθεσε ότι αιτία θανάτου ήταν ο πνιγμός: «Υπήρχαν ευρήματα πνιγμού. Τα τραύματα της κεφαλής, όπως προείπα, θα μπορούσαν να είναι δυνητικά θανατηφόρα. Δεν πρόλαβαν όμως γιατί μεσολάβησε ο πνιγμός».

Πρόεδρος: Αν πήγαινε νοσοκομείο;

Μάρτυρας: Θα έμπαινε σε ΜΕΘ χωρίς να ξέρουμε αν θα ζούσε.

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου, ο μάρτυρας είπε πως η Ελένη μεταφέρθηκε από δύο ανθρώπους, στα χέρια, στην κορυφή του γκρεμού από όπου την πέταξαν στην θάλασσα.

Πρόεδρος: Οι κακώσεις στο κρανίο έγιναν για εξαναγκασμό σε σεξ;

Μάρτυρας: Αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Το ότι τα τραύματα ήταν πολλαπλά δείχνει, το λιγότερο, βασανισμό. Τον βασανίζεις τον άλλο έτσι, ακόμη και αν δε θες να τον σκοτώσεις; Δεν υπάρχει συναίνεση στο θάνατο.

Πρόεδρος: Η παρουσία τόσου αίματος σε όλους τους χώρους, στο μπάνιο, στο δωμάτιο τι μας λέει;

Μάρτυρας: Χαρακτηριστικό των κακώσεων της κεφαλής είναι η μεγάλη απώλεια αίματος. Το ότι τα αίματα βρίσκονταν σε διαφόρους χώρους δείχνει ότι πρόκειται για κάτι με διάρκεια μεγαλύτερη από αυτό που λέμε «μια στιγμή», καθώς και ότι υπήρχε μετακίνηση.

Πρόεδρος: Δείχνει ότι έγινε μάχη;

Μάρτυρας: Η συγκεκριμένη περίπτωση δείχνει μια ακραία απάνθρωπη συμπεριφορά, δεν υπήρχε ίχνος ανθρωπισμού. Να πάρεις ένα σώμα και να το πετάξεις; Δεν υπήρχε συναίνεση, οποιαδήποτε ερωτική πράξη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο δεν μπορεί να έχει συναίνεση.

Δολοφονία Ελένης Τοπαλούδη: Απόντες από τη δίκη οι γονείς της | 21/3/22 | ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ