Ελλαδα

Συνελήφθησαν μέλη συμμοριών που κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες

Εντοπίστηκαν εννέα άτομα - Οι κατηγορίες που περιλαμβάνει η δικογραφία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μέλη δύο συμμοριών συνελήφθησαν από τις αρχές: Κατηγορούνται για δύο ανθρωποκτονίες, απόπειρες και εκβιασμούς.

Συνελήφθησαν από την ΕΛ.ΑΣ. τα μέλη δύο συμμοριών που κατηγορούνται για δύο ανθρωποκτονίες, πέντε απόπειρες ανθρωποκτονίας και πέντε περιπτώσεις εκβιάσεων. 

Σε αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 24 Μαρτίου, σε Άγιο Παντελεήμονα και Κυψέλη, συνελήφθησαν συνολικά 9 μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίστηκαν περιλαμβάνονται ακόμα 10 άτομα.

Κατά τις έως τώρα πληροφορίες, οι δύο συμμορίες δρούσαν με σκοπό την επικράτησή τους στο κέντρο της Αθήνας, με την εκβίαση καταστηματαρχών, από τους οποίους αποσπούσαν διάφορα χρηματικά ποσά. Σε βάρος των εμπλεκόμενων σχηματίστηκαν δύο δικογραφίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμορίας, ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, εκβίασης, φθοράς κατά συναυτουργία, απειλής κατά συναυτουργία, απλές σωματικές βλάβες κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Οι δύο ανθρωποκτονίες διαπράχθηκαν στις 14 Ιουνίου 2018, στην πλατεία Βικτωρίας και στις 26 Φεβρουαρίου 2022, στην Κυψέλη.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζονται οι αστυνομικές έρευνες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ