Ελλαδα

Η Ελλάδα στις 12 χώρες με πλήρη νομική ισότητα ανδρών-γυναικών

Ποιες χώρες βαθμολογήθηκαν με 100%

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας και Γυναίκα περπατούν στο κέντρο της Αθήνας με φόντο τη Βουλή των Ελλήνων
Άνδρας και Γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας © EUROKINISSI/ ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Νομική ισότητα ανδρών - γυναικών: Η Ελλάδα ανάμεσα στις 12 χώρες παγκοσμίως με βαθμολογία 100%. - Ποια η κατάταξη

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα στις μόλις 12 χώρες του κόσμου που προσφέρουν πλήρη νομική προστασία στις γυναίκες και ίσα νομικά δικαιώματα σε άνδρες και γυναίκες

Σύμφωνα με την έκθεση Women, Business and the Law 2022, που δημοσιεύθηκε στις αρχές του μήνα από την Παγκόσμια Τράπεζα, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Δανία, η Γαλλία, η Ελλάδα, η Ισλανδία, η Ιρλανδία, η Λετονία, το Λουξεμβούργο, η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Σουηδία ήταν οι μόνες που πρόσφεραν πλήρη ίσα νομικά δικαιώματα σε άνδρες και γυναίκες.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση. Μπήκε στη λίστα των χωρών μόλις φέτος, συγκεντρώνοντας 100 βαθμούς. Τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ισπανία εξίσωσαν τα δικαιώματα γονικής άδειας μεταξύ των δύο φύλων.

Σύμφωνα με το Statista.com, η Σαουδική Αραβία βελτίωσε σημαντικά τη βαθμολογία της μετά από νέους νόμους που εφαρμόστηκαν στη χώρα και τώρα κατατάσσεται στην 98η θέση. Η τελευταία θέση στην κατάταξη του 2022 ανήκει στην Υεμένη (26,9%), μπροστά από το Σουδάν (29,4%) και το Κατάρ (29,4%).

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται κάτω από χώρες όπως το Περού και η Αλβανία. ΟΙ ΗΠΑ έχασαν πόντους λόγω έλλειψης νόμων που εγγυώνται ίσες αμοιβές και ίσες συντάξεις, εκτός από την ύπαρξη κακών νόμων σχετικά με τη γονική άδεια.

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα κατατάχθηκαν με περίπου 79% και 85% αντίστοιχα, χάνοντας τους περισσότερους βαθμούς για την ποιότητα των νόμων που αφορούν την ίση αμοιβή, την οικογένεια και την επιχειρηματικότητα. Η Ιαπωνία πέτυχε μόνο το 50% της βαθμολογίας για την ισότητα στο χώρο εργασίας, η οποία περιλαμβάνει τους τομείς ίσων προσλήψεων, διακρίσεων στο χώρο εργασίας και σεξουαλικής παρενόχλησης.

statista.jpeg

Με πληροφορίες από Statista.com

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις        

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ