Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Σε Άλκη Καμπανού θα μετονομαστεί η οδός Γαζή

Σε σημείο της συγκεκριμένης οδού δέχθηκε τη δολοφονική επίθεση ο 19χρονος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός
Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού: Το σημείο όπου έπεσε νεκρός © EUROKINISSI/ ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Η οδός Γαζή θα μετονομαστεί σε Άλκη Καμπανού ως φόρος τιμής στη μνήμη του νεαρού.

Σε Άλκη Καμπανού θα μετονομαστεί η οδός Γαζή, στην περιοχή Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη ως φόρος τιμής στη μνήμη του 19χρονου φοιτητή που έχασε τη ζωή του την 1η Φεβρουαρίου σε δολοφονική επίθεση με οπαδικά κίνητρα.

Η έγκριση για τη μετονομασία δόθηκε από την Επιτροπή Ονοματοθεσίας - Μετονομασίας οδών, πλατειών ή συνοικιών του δήμου Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης και πρόεδρος της Επιτροπής Ονοματοθεσίας, Πέτρος Λεκάκης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «από την πρώτη στιγμή συμφωνήσαμε ως δημοτικό συμβούλιο πως θα πρέπει να τιμηθεί η μνήμη του παιδιού που δολοφονήθηκε σε οπαδικό χτύπημα και ο θάνατός του συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ως δήμος Θεσσαλονίκης ώστε να μείνει ζωντανή η μνήμη του Άλκη και ο συγκεκριμένος δρόμος να μας θυμίζει πως παρόμοιο περιστατικό δεν πρέπει να συμβεί ποτέ ξανά».

Το αίτημα για μετονομασία της οδού είχε κατατεθεί από τον Α.Σ. Άρη, που μέσω επιστολής προς τον δήμο Θεσσαλονίκης ζητούσε τη μετονομασία της οδού αλλά και την τοποθέτηση αναθηματικής πλάκας στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 19χρονος.

Για την αναθηματική πλάκα έχει δοθεί εντολή από το δημοτικό συμβούλιο του κεντρικού δήμου προς τη Διεύθυνση Αστικού Σχεδιασμού για το σημείο όπου θα τοποθετηθεί. Σύμφωνα με την εισήγηση, θα μπει επί της οικοδομής όπου έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης, με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας και τα έξοδα θα καλυφθούν από τον Ερασιτέχνη Άρη.

 

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Στον Άρειο Πάγο οι γονείς του 19χρονου

Οι γονείς του Άλκη Καμπανού, του 19χρονου που δολοφονήθηκε στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη έπειτα από οπαδική επίθεση, συναντήθηκαν πριν από λίγες ημέρες με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Μ. Γεωργίου, και τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Β. Πλιώτα.

Οι γονείς του 19χρονου, διά του συνηγόρου τους Αλέξη Κούγια, είχαν εκφράσει δημόσια την επιθυμία τους να συναντηθούν με την ηγεσία της Δικαιοσύνης και το αίτημά τους έγινε αποδεκτό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα κατά τη δίωρη παραμονή τους στον Άρειο Πάγο σήμερα το πρωί ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο με τους γονείς του παιδιού να ζητούν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να σταματήσει η οπαδική βία.

Πρόσφατα με παραγγελία του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ξεκίνησε μεγάλη έρευνα για τα φαινόμενα οπαδικής βίας, ενώ ήδη έχουν ασκηθεί οι πρώτες διώξεις για περιπτώσεις οπαδών που φέρονται να δρουν ως εγκληματική οργάνωση. 

Δολοφονία 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη: Μία φανέλα με τα τελευταία λόγια του νεαρού στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του
Το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 19χρονος Άλκης που δολοφονήθηκε στη Χαριλάου © EUROKINISSI

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις       

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ