Ελλαδα

Πότε καταργείται το πιστοποιητικό εμβολιασμού - Δήλωση Μαγιορκίνη

«Ο ιός δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πιστοποιητικό εμβολιασμού
Πιστοποιητικό εμβολιασμού © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό θα καταργηθεί κοντά στο Πάσχα, όπως δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Το πιστοποιητικό εμβολιασμού για τον κορωνοϊό θα καταργηθεί σε λίγες εβδομάδες, όπως δήλωσε σήμερα Κυριακή 20 Μαρτίου 2022 ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Μίλωντας στην ΕΡΤ, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας σημείωσε πως το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα καταργηθεί κοντά στο Πάσχα.

«Θα συμβεί στους επόμενους ένα με δύο μήνες. Ίσως και τη Μεγάλη Εβδομάδα να μην έχουμε Green pass. Άπαξ και δεν υπάρχει αυτήν τη στιγμή πίεση στο Σύστημα Υγείας δεν συντρέχει λόγος χρήσης του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, όμως, προειδοποίησε ότι θα περάσει καιρός μέχρι να μηδενιστούν τα κρούσματα κορωνοϊού. «Ο ιός δεν θα σταματήσει να μεταδίδεται ούτε το καλοκαίρι, αλλά θα είναι σε πολύ πιο διαχειρίσιμο επίπεδο. Είμαστε στη φάση που θέλουμε να γυρίσουμε σε μια πιο ομαλή κανονική ζωή και τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πάνε πιο πίσω. Ο ιός έχει έρθει για να μείνει. Δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστεί. Θα βλέπουμε ανεβοκατέβασμα των κρουσμάτων και κατά καιρούς μια ήπια και πιο διαχειρίσιμη -θεωρούμε προς το παρόν- αύξηση της πίεσης στο σύστημα Υγείας».

Σχετικά με το ενδεχόμενο η κατάργηση του Green pass να ενθαρρύνει κάποιους να παραμείνουν ανεμβολίαστοι, υπογράμμισε ότι: «Ο εμβολιασμός γίνεται πρωτίστως για να προστατεύσουμε την υγεία μας. Ο εμβολιασμός για απόκτηση του Green pass γίνεται για να μειωθεί η πίεση στο σύστημα Υγείας. Άπαξ και δεν υπάρχει πίεση δεν υπάρχει και λόγος χρήσης του» ανέφερε ακόμη, υπογραμμίζοντας όμως ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού είναι «το πρώτο που θα επανέλθει εάν ξανανέβει η πίεση στο σύστημα Υγείας».

Μαγιορκίνης για κορωνοϊό: Τον Οκτώβριο το Σύστημα Υγείας θα δεχτεί και πάλι πίεση

«Τα μοντέλα προβλέπουν ότι μάλλον τον Οκτώβριο θα έχουμε και πάλι πίεση στο Σύστημα Υγείας» τόνισε επίσης ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

Και πρόσθεσε: «Αυτό σημαίνει πως το Green pass μπορεί να επανέλθει τότε και εάν κάποιος κάνει εμβόλιο μόνο για αυτόν τον λόγο θα έχει πρόβλημα και για την είσοδό του σε εσωτερικούς χώρους και προβλήματα ταξιδιωτικά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ