Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Έσπασε τον σταυρό στη Ροτόντα μετά τον χωρισμό του

Επικαλέστηκε και τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φοιτητής στη Θεσσαλονίκη έσπασε τον σταυρό στη Ροτόντα, καθώς τον είχε επηρεάσει ψυχολογικά ο χωρισμός του αλλά και ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Απίστευτες καταστάσεις εκτυλίχθηκαν στη Θεσσαλονίκη σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου 2022, το πρωί. Φοιτητής μπήκε στη Ροτόντα και προκάλεσε φθορές.

Δημοσίευμα στο thestival.gr αναφέρει ότι ο 21χρονος έσπασε τον σταυρό στην Αγία Τράπεζα. Όταν η υπάλληλος προσπάθησε να τον ηρεμήσει, εκείνος επικαλέστηκε τον πρόσφατο χωρισμό του.

Λίγο αργότερα ισχυρίστηκε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία τον έχει επηρεάσει ψυχολογικά. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, την ώρα που προκαλούσε φθορές στη Ροτόντα, φώναζε ότι αναζητούσε το φως.

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο 21χρονος εμφανίστηκε ως επισκέπτης στη Ροτόντα. Η υπάλληλος που βρισκόταν στον χώρο έκδοσης εισιτηρίων, πήγε να τον ελέγξει για πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως προβλέπεται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό.

Εκείνος απάντησε ότι δεν το έχει μαζί του και χωρίς να δώσει περισσότερες εξηγήσεις, πέταξε στο έδαφος το σακίδιό του και άρχισε να τρέχει προς το εσωτερικό της Ροτόντας.

Δικογραφία σε βάρος του 21χρονου για τις φθορές στη Ροτόντα Θεσσαλονίκης

Η υπάλληλος ειδοποίησε την Αστυνομία. Άμεσα έφθασαν στο σημείο αστυνομικοί της Ομάδας Ζ, οι οποίοι συνέλαβαν τον 21χρονο που έσπασε τον σταυρό στη Ροτόντα και τον οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Σε βάρος του 21χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση διακεκριμένων φθορών. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις