Ελλαδα

Καβάλα: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος που σκότωσε τη γιαγιά του

«Πάσχει από σχιζοφρένεια», λέει ο δικηγόρος του 23χρονου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άνδρας με χειροπέδες οδηγείται στο δικαστήριο συνοδευόμενος από αστυνομικούς
Άνδρας με χειροπέδες - Σύλληψη © EUROKINISSI

Καβάλα: 23χρονος σκότωσε την 82χρονη γιαγιά του - Τι λέει ο δικηγόρος του για τη ψυχολογική του κατάσταση - Στον εισαγγελέα ο δράστης.

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε σήμερα Τρίτη (15/3) ο 23χρονος που σκότωσε τη γιαγιά του στο Χρυσοχώρι Καβάλας για «ασήμαντη αφορμή», όπως επισημαίνουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ.. Ο νεαρός ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου την ηλικιωμένη και κάλεσε γραφείο τελετών λέγοντας ότι η γιαγιά του «μάλλον πέθανε». 

Ο 23χρονος θεωρήθηκε από την αρχή ως ύποπτος, καθώς οι καυγάδες με την ηλικιωμένη γυναίκα ήταν συχνοί και κάτοικοι γνώριζαν ότι η 82χρονη είναι θύμα ενδοοικογενειακής βίας. Το μεσημέρι της Δευτέρας (14/3) ο 23χρονος ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του εγκλήματος. 

Καβάλα- 23χρονος σκότωσε τη γιαγιά του: Τι λέει ο δικηγόρος του δράστη

«Το παιδί πάσχει από δέκα ετών από διαπιστευμένη διανοητική υστέρηση και σχιζοφρένεια», δήλωσε ο δικηγόρος του 23χρονου, Μανώλης Βονικάκης, στην ΕΡΤ. «Υπάρχει διαπιστευμένη διανοητική υστέρηση από τους δασκάλους και παιδοψυχολόγους στο δημοτικό σχολείο, απαλλαγή από τον στρατό λόγω ψυχικής ασθένειας, διάφορα έγγραφα πρωθύστερα της πράξης από την ηλικία των 18, αθώωση λόγω ακαταλόγιστου για κακοποίηση ζώου στην ηλικία των 19 ετών, καθημερινά φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και πάνω από 40 επώνυμες καταγγελίες της γειτονιάς και προσαγωγής στον εισαγγελέα, που λόγω της ψυχικής ασθένειας δεν οδηγούνταν σε καταδίκη», πρόσθεσε ο δικηγόρος του καθ΄ομολογία δράστη. 

Σύμφωνα με τον κ. Βονικάκη, και ο πατέρας του δράστη πάσχει από διανοητική υστέρηση, συμμετείχε στα περιστατικά της ενδοοικογενειακής βίας και έχει καταδικαστεί για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας της κόρης του, η οποία επίσης πάσχει από διανοητική υστέρηση και νοσηλεύεται σε ίδρυμα από 14 ετών.

Ο δικηγόρος του 23χρονου θα ζητήσει τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης για «να πάρει την άγουσα για το ψυχιατρείο Κορυδαλλού». Την ίδια ώρα, ενημέρωσε ότι θα διενεργήσει έρευνα για να διαπιστώσει «με τίνος αμέλεια δεν έχουμε ακούσια νοσηλεία σε μονάδα ψυχικής υγείας, όταν ο 23χρονος είχε προσαχθεί τον Δεκέμβριο του 2021 στο αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο της Καβάλας για το αδίκημα της ενδοοικογενειακής βίας». Όπως υποστηρίζει τότε είχε οριστεί ρητή δικάσιμος, αλλά ο ίδιος είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στο δικαστήριο ότι θα συμβούν τα χειρότερα.

Καβάλα: Στον εισαγγελέα ο 23χρονος – Ομολόγησε ότι χτύπησε μέχρι θανάτου τη γιαγιά του |15/3/22| ΕΡΤ

Καβάλα - 23χρονος σκότωσε τη γιαγιά του: Πώς έγινε το έγκλημα

Τα ξημερώματα της Δευτέρας η 82χρονη γυναίκα κατέληξε μετά τα χτυπήματα που δέχθηκε από τον 23χρονο εγγονό της. Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή μέσα στο σπίτι όπου ζούσε με τον γιο και τον εγγονό της και από την πρώτη στιγμή η αστυνομία δεν είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 23χρονος και η 82χρονη τσακώθηκαν το βράδυ της Κυριακής για ακόμη μία φορά. Τα ξημερώματα η ηλικιωμένη ζήτησε από τον εγγονό της ένα ποτήρι νερό. Αυτό έκανε τον νεαρό έξαλλο και άρχισε να τη χτυπά στο κεφάλι και σε άλλα μέρη του σώματος. Σε βάρος του σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο, της ενδοοικογενειακής βίας και για παραβίαση δικαστικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με το kavalanews.gr, ο 23χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο, Τετάρτη 16 Μαρτίου. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ