Ελλαδα

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κανονικά η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων

Μετά από εισήγηση των αρμοδίων αρχών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ελεύθερη η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτ. Περιφερειακή Λεωφόρο Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω
Αττική Οδός (Φωτό αρχείου) © EUROKINISSI

Κακοκαιρία Φίλιππος: Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των βαρεών οχημάτων σε Αττική Οδό, Δυτική Περιφερειακή λεωφόρου Υμηττού και Περιφερειακή Αιγάλεω.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, μετά από εισήγηση των παραχωρησιούχων εταιρειών και συνεννόησης του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας με την Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, από τις 18.15, σήμερα, αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας των παντός είδους βαρέως τύπου οχημάτων, μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, καθώς και αρθρωτών λεωφορείων, που είχε τεθεί σε ισχύ από το πρωί και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας κατά μήκος του οδικού δικτύου της Αττικής Οδού, της Δυτικής Περιφερειακής Λεωφόρου Υμηττού και της Περιφερειακής Αιγάλεω.

Η πρόγνωση του καιρού σύμφωνα με την ΕΡΤ

Ο «Φίλιππος» έφυγε όμως και η Άνοιξη προβλέπεται ότι θα αργήσει να έρθει τουλάχιστον θερμοκρασιακά, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Από σήμερα η θερμοκρασία λίγο θα ανεβαίνει κάθε ημέρα έως την Τετάρτη. Όμως και την Κυριακή αλλά και τις επόμενες ημέρες θα σημειώνονται αρνητικές θερμοκρασίες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Ο παγετός μάλιστα θα είναι τοπικά ισχυρός στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά. Κυριακή και Δευτέρα η θερμοκρασία -10 με -11 βαθμούς τοπικά στη δυτική Μακεδονία.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο υδράργυρος θα φτάσει τις κανονικές για την εποχή τιμές, γύρω στους 15 βαθμούς για παράδειγμα στην Αθήνα. Όμως από την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, θα χιονίσει και στα βουνά της ηπειρωτικής χώρας, με τοπικές βροχές σε πολλές περιοχές. Και μέχρι στις 25 του μήνα δεν προβλέπεται ότι θα επιστρέψει στα κανονικά επίπεδα.

Την Κυριακή αναμένεται σταδιακή βελτίωση του καιρού με πολλές ώρες ηλιοφάνειας στις περισσότερες περιοχές. Μόνο σε Κρήτη, Κυκλάδες και Εύβοια τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι στο Αιγαίο βόρειοι 4 με 6 μποφόρ ,  στο Ιόνιο οι άνεμοι ασθενείς.

Σε Αθήνα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -03 (μείον 3) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες.Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ