Ελλαδα

Βρεφονηπιακοί-Παιδικοί Σταθμοί: Κλειστοί σε περιοχές της Αττικής

Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη (10/3) λόγω κακοκαιρίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παιδικός σταθμός - Τσάντες μαθητών
Παιδικός σταθμός - Τσάντες μαθητών © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Βρεφονηπιακοί & Νηπιακοί Σταθμοί: Σε ποιες περιοχές δεν θα λειτουργήσουν αύριο Πέμπτη (10/3) λόγω της κακοκαιρίας «Φίλιππος»

Κλειστοί θα παραμείνουν προληπτικά όλοι οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΑμεΑ) και τα Κέντρα Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας (ΚΔΗΦ), αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022, στην Περιφερειακή Ενότητα Βόρειου και Ανατολικού Τομέα Αττικής, καθώς και στον Δήμο Φυλής της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

«Αναστέλλουμε για αύριο τη λειτουργία των βρεφικών, βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, καθώς και των ΚΔΗΔ, των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΑμεΑ, με σκοπό να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια κάθε ωφελούμενου και εργαζόμενου από την επικείμενη κακοκαιρία. Προστατεύουμε και φροντίζουμε όλους τους συμπολίτες μας, ειδικά όλους όσοι έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Κλειστά σχολεία αύριο (10/3): Σε ποιες περιοχές της Αττικής

Κλειστά σχολεία αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022 σε περιοχές της Αττικής, λόγω της κακοκαιρίας Φίλιππος. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη, και μετά από διαβούλευση με τους Δημάρχους αποφασίστηκε η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Βόρειο Τομέα καθώς και σε περιοχές της Ανατολικής και Δυτικής Αττική.

Ειδικότερα, συμφωνήθηκε να μην πραγματοποιηθούν αύριο δια ζώσης μαθήματα σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, στον οποίο θα είναι κλειστά το 3ο Δημοτικό Βούλας, το 3ο Νηπιαγωγείο Βούλας, το 2ο Γυμνάσιο και το  2ο Λύκειο Βούλας.  
  • Στην  Περιφερειακή ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.
  • Στον Δήμο Ηλιούπολης (Κεντρικός Τομέας) θα είναι κλειστά: 

-Τα Νηπιαγωγεία: 5Ο ,  8Ο ,  9Ο ,  12Ο , 14Ο ,  16Ο ,  18Ο ,  21Ο ,  23Ο

-Τα Δημοτικά: 3Ο Δ. - 5Ο Δ. - 8Ο Δ. - 12Ο Δ. - 17Ο Δ.  - 20Ο Δ.

-Τα Γυμνάσια:1Ο Γ. & 2Ο Γ.

-Τα Λύκεια:1Ο Λ. & 3Ο Λ.

  • Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας:

-4ο Δημοτικό
-9ο Δημοτικό
-Γυμνάσιο και Λύκειο Καρέας

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στις παρακάτω Περιφερειακές ενότητες:

  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα (εκτός των Δήμων Ηλιούπολης και Βύρωνα των οποίων τα κλειστά σχολεία αναφέρονται παραπάνω)
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νήσων
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Νότιου Τομέα
  • Στον Δυτικό τομέα Αθηνών

Κλειστά σχολεία αύριο (10/3): Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Με τηλεκπαίδευση θα γίνουν τα μαθήματα στα κλειστά σχολεία λόγω της κακοκαιρίας αύριο, Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ΥΠΑΙΘ, Αλέξανδρου Κόπτση, «τηλεκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί αύριο στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Η τηλεκπαίδευση πραγματοποιείται τις πρωινές ώρες και για την πρωτοβάθμια και για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το πρόγραμμα που στέλνουν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί στους γονείς και τους μαθητές.


Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις            

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ