Ελλαδα

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Κλειστή η λεωφόρος Πάρνηθος λόγω χιονιού

Από το ύψος του τελεφερίκ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλειστός δρόμος λόγω χιονόπτωσης (Φωτογραφία Αρχείου)
Κλειστός δρόμος λόγω χιονόπτωσης (Φωτογραφία Αρχείου) © Eurokinissi/ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Έκλεισε η λεωφόρος Πάρνηθας και στα δύο ρεύματα λόγω χιονιού

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Φίλιππος», η οποία φέρνει χαμηλές θερμοκρασίες και χιόνια σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης χιόνιζε στην Πάρνηθα όπως φαίνεται από τις κάμερες του Forecast Weather. Λόγω της χιονόπτωσης η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ και στα δύο ρεύματα.

 

 

Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Η εξέλιξη των φαινομένων - Επιδείνωση του καιρού αναμένεται αύριο

Η νέα κακοκαιρία «Φίλιππος» επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας από σήμερα το πρωί, με χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα, ισχυρές κατά τόπους βροχές νοτιότερα, καθώς και τοπικές καταιγίδες στο Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη.

Κύρια αιτία εκδήλωσης των φαινομένων και της επικράτησης χαμηλών για την εποχή θερμοκρασιών, οι οποίες θα υποχωρήσουν περισσότερο μέχρι το τέλος της εβδομάδας, είναι η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών πολικής προέλευσης από τη Βορειοανατολική Ευρώπη, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Αριθμητική προσομοίωση των ψυχρών αερίων μαζών στην Ευρώπη το βράδυ της Τετάρτης (9/3)
Αριθμητική προσομοίωση των ψυχρών αερίων μαζών στην Ευρώπη το βράδυ της Τετάρτης (9/3) © meteo.gr

Το προβλεπόμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 14:00 – 17:00 (αριστερά) και 17:00 – 20:00 (δεξιά) την Τετάρτη (09/03)
Το προβλεπόμενο ύψος υετού (με μπλε αποχρώσεις η βροχή/χιονόνερο και με μωβ αποχρώσεις η ένταση των χιονοπτώσεων) για το διάστημα 14:00 – 17:00 (αριστερά) και 17:00 – 20:00 (δεξιά) την Τετάρτη (09/03) © meteo.gr

Από σήμερα το μεσημέρι προβλέπεται σταδιακή εξασθένηση των βροχοπτώσεων και των χιονοπτώσεων στα ηπειρωτικά, ενώ στα νότια νησιωτικά τμήματα θα συνεχιστούν οι τοπικές καταιγίδες και θα πλήξουν τις νότιες Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Επιδείνωση των καιρικών συνθηκών αναμένεται αύριο, Πέμπτη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ