Ελλαδα

Γυναικοκτονία: Ξεκινά καμπάνια για τη νομική κατοχύρωση του όρου

Πώς μπορείτε να υπογράψετε το ψήφισμα του Strong Me

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναικοκτονία - Καμπάνια του Strong Me
Γυναικοκτονία © Instagram / Strong Me

Γυναικοκτονία: Καμπάνια και ψήφισμα για τη νομική αναγνώριση του όρου από το Strong Me

Καμπάνια για τη νομική κατοχύρωση του όρου «γυναικοκτονία» ξεκινά το Strong me, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Σήμερα, 8 Μαρτίου, το Strong me και η Θεσσαλονίκη ενώνουν υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ελλάδα ενάντια στην έμφυλη βία, ξεκινώντας τη συλλογή υπογραφών για το ψήφισμά τους. 

Όπως αναφέρει το Strong Me στην επίσημη σελίδα του: «Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παίρνουμε ξεκάθαρη θέση και λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στην μνήμη των γυναικών που έχασαν τη ζωή τους επειδή ήταν γυναίκες, δημιουργούμε ένα μνημείο-γροθιά στο στομάχι, ένα μνημείο φόρος τιμής σε Εκείνες που δολοφονήθηκαν, σε Εκείνες που ως κοινωνία δεν καταφέραμε να σώσουμε. Το κίνημα Strong me, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δημιουργεί μια διαδραστική καμπάνια κατά των Γυναικοκτονιών, με στόχο την νομική αναγνώριση του όρου και την αλλαγή του νομικού πλαισίου».

Γυναικοκτονία: Πες την με το όνομα της - Strong Me

Γυναικοκτονία: Ψήφισμα για τη νομική αναγνώριση του όρου

Το Strong Me έχει προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος και ήδη συγκεντρώνει υπογραφές για τη νομική αναγνώριση του όρου. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα και να υπογράψετε εδώ.

«Στην Ελλάδα μέσα σε 11 μήνες (το 2021) οι γυναικοκτονίες ανήλθαν σε 17.
 17 γυναίκες ΔΟΛΟΦΟΝΗΚΑΝ. Όλες από νυν ή πρώην συζύγους ή συντρόφους.

» Ο όρος γυναικοκτονία δεν είναι ένας απλός συνδυασμός λέξεων.
Περιγράφει μία πολύ συγκεκριμένη πράξη: μία δολοφονία που πραγματοποιείται με πολύ συγκεκριμένα κίνητρα και κριτήρια. Κάθε φορά που μια γυναίκα δολοφονείται επειδή είναι γυναίκα, γινόμαστε όλοι μάρτυρες της πιο ακραίας μορφής έμφυλης βίας.

» Ενός εγκλήματος που αποτελεί συνήθως την τελική πράξη σε μια σειρά μικρότερων πράξεων βίας κατά των γυναικών, που όλοι μας γνωρίζουμε και αναγνωρίζουμε.
Ενός εγκλήματος που είναι αναγκαίο να αναγνωρίσουμε και νομικά, για να αποτυπωθεί με όσο το δυνατόν περισσότερη σαφήνεια και να βρει άμεσα τη θέση του στον ποινικό κώδικα.
Ενός εγκλήματος που πρέπει να ειπωθεί με το όνομά του, για να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης και να βρει την ποινή που του αξίζει», αναφέρει το ψήφισμα του Strong Me.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ