Ελλαδα

Καθαρά Δευτέρα: Τι να προσέξετε στο πέταγμα του χαρταετού

Οι οδηγίες από τον ΔΕΔΔΗΕ

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητέρα με το παιδί της πετούν χαρταετό στην παραλία της Λούτσας
Χαρταετός © EUROKINISSI/ ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Καθαρά Δευτέρα και πέταγμα χαρταετού. Οι οδηγίες από τον ΔΕΔΔΗΕ. Τι κάνουμε σε περίπτωση που μπλεχτεί σε καλώδια της ΔΕΗ.

Καθαρά Δευτέρα σήμερα (7/3) και οικογένειες θα ξεκινήσουν για το πέταγμα του χαρταετού. Ο ΔΕΔΔΗΕ δίνει αναλυτικές οδηγίες στους πολίτες, καλώντας τους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει το πέταγμα του χαρταετού να μη γίνεται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια, καθώς υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ηλεκτροπληξίας και διακοπής της παροχής ρεύματος στη γύρω περιοχή.

Χαρταετός την Καθαρά Δευτέρα: Τι κάνουμε αν μπλεχτεί στα καλώδια

Σε περίπτωση που την Καθαρά Δευτέρα ο χαρταετός μπλεχτεί στα καλώδια, ο ΔΕΔΔΗΕ συμβουλεύει:

  • Μην επιχειρήσετε να τον απελευθερώσετε τραβώντας τον σπάγκο ή χρησιμοποιώντας άλλα αντικείμενα, ακόμη και ξύλινα.
  • Μην προσπαθήσετε να αναρριχηθείτε πάνω σε ικριώματα ή στύλους διανομής ηλεκτρικού ρεύματος ή ηλεκτροφωτισμού, ούτε και σε σημεία που βρίσκονται κοντά σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Σε κάθε περίπτωση που θα χρειαστείτε βοήθεια, ειδοποιείστε τις βλάβες του ΔΕΔΔΗΕ μέσω:

  • Των τηλεφωνικών γραμμών 800 400 4000 και 11500 (Τηλεφωνικό Κέντρο Εξυπηρέτησης & Βλαβών),
  • της εφαρμογής κινητού MyDEDDIEApp ή
  • της online δήλωσης βλάβης στην ιστοσελίδα του ΔΕΔΔΗΕ.
  • Εναλλακτικά, οι πολίτες καλούνται να επικοινωνούν με το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής. Για την ταχεία αποκατάσταση τυχόν βλαβών από το πέταγμα των χαρταετών την Καθαρά Δευτέρα, ο ΔΕΔΔΗΕ θα έχει αυξημένα συνεργεία σε όλες τις Υπηρεσίες του ανά την επικράτεια.

 

Καθαρά Δευτέρα 2022: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Καθαρά Δευτέρα 2022 (7/3) οι λαϊκές αγορές, αλλά και η Αγορά του Καταναλωτή στον Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας του Ρέντη, από όπου οι καταναλωτές θα μπορέσουν να προμηθευτούν τα σαρακοστιανά τους.

Ανοιχτή θα είναι και η Βαρβάκειος Αγορά στο κέντρο της Αθήνας, ενώ τα αρτοποιεία θα παραμείνουν επίσης ανοιχτά για να προμηθευτούν οι πολίτες την παραδοσιακή λαγάνα. Την ίδια ώρα, ζαχαροπλατεία, μίνι μάρκετ και ιχθυοπωλεία θα παραμείνουν ανοιχτά. 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Παναττικής Ομοσπονδία Σωματείων Πωλητών Λαϊκών Αγορών: «με επάρκεια σαρακοστιανών εδεσμάτων εξαιρετικής ποιότητας και χαμηλές τιμές οι λαϊκές αγορές στην Αττική αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι έτοιμες να υποδεχτούν όλους τους καταναλωτές που σταθερά τις επιλέγουν και την περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής. Παρά τις συνεχείς ανατιμήσεις σε μία σειρά αγαθών στην ελληνική αγορά, οι πωλητές των λαϊκών επιλέγουμε για τους πάγκους μας, προϊόντα που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα τους, την ιδιαίτερη νοστιμιά τους και όπως πάντα, για τις χαμηλές τους τιμές.

Ανοιχτά η Βαρβάκειος την Καθαρά Δευτέρα 2022
Βαρβάκειος - Καθαρά Δευτέρα © EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

» Έτσι στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς τους οι καταναλωτές μπορούν να ανακαλύψουν μέσα από μία μεγάλη ποικιλία θαλασσινών, σαρακοστιανών εδεσμάτων, φρέσκων φρούτων και λαχανικών τα προϊόντα εκείνα που επιθυμούν να βάλλουν στο οικογενειακό τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Για ακόμα μία φορά λοιπόν οι λαϊκές αγορές στέκονται δίπλα στον Έλληνα καταναλωτή, προστατεύοντας όχι μόνο το εισόδημά του αλλά και την υγεία του, τηρώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης όλα τα μέτρα που έχει θεσπίσει η πολιτεία για την προστασία της δημόσιας υγείας».

Στο μεταξύ στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΚΑΑ έχει αναρτηθεί το ωράριο των καταστημάτων της Αγοράς του Καταναλωτή για τις μέρες από 5 Μαρτίου 2022 έως και 8 Μαρτίου 2022 από όπου προκύπτει ότι ο φούρνος και τα ιχθυοπωλεία θα παραμείνουν ανοικτά όλο το βράδυ μέχρι το απόγευμα της Καθαράς Δευτέρας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.