Ελλαδα

Ρωσική Πρεσβεία: Κίνδυνοι για τους Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα

Με ανάρτηση στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρωσική πρεσβεία στην Ελλάδα: Εγκυμονούν κίνδυνοι για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών – Να είστε σε εγρήγορση
Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα © AΠΕ-ΜΠΕ

Η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα εξέδωσε οδηγία στην οποία σημειώνει ότι «υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, κυρίως τουριστών».

Με μία έκτακτη ταξιδιωτική οδηγία, η Ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα σημειώνει ότι «υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, κυρίως τουριστών».

Η ανακοίνωση είναι μόνο στα Ρώσικα και γράφει: «Στο πλαίσιο της πρωτοφανούς αντιρωσικής ρητορικής από Έλληνες αξιωματούχους και της προπαγανδιστικής εκστρατείας που εξαπολύεται στα τοπικά ΜΜΕ κατά της χώρας μας, υπάρχουν κίνδυνοι για την ασφάλεια των Ρώσων πολιτών στην Ελλάδα, κυρίως τουριστών».

Ρώσος πρέσβης: Πόσο έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις με την Ελλάδα
 

«Η επικοινωνία της ρωσικής πρεσβείας με το Yπουργείο Εξωτερικών είναι πολύ εποικοδομητική, είναι τακτική, σχεδόν καθημερινή, και είναι πολύ σημαντικό, επειδή η διπλωματία και οι πρεσβείες είναι τα εργαλεία παντός καιρού» διαβεβαίωσε ο πρεσβευτής της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ, νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση για την ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Αντρέι Μάσλοφ ανέφερε ότι «δεν ήταν πιο σκληρή από τις αβάσιμες καταγγελίες κατά της Ρωσίας, που βλέπουμε στα ελληνικά, ευρωπαϊκά μίντια» και προσέθεσε ότι «αυτές τις ημέρες μεταδίδουν και οι ίδιοι οι Έλληνες δημοσιογράφοι που είδαν με τα μάτια τους τι συμβαίνει στη Μαριούπολη, υπό τον έλεγχο του Αζόφ και είδαν τα εγκλήματα των νεοναζιστικών παράνομων μορφωμάτων που επιχειρούν στην Ουκρανία».

Επίσης, απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρξουν μακροπρόθεσμες συνέπειες στις ελληνορωσικές σχέσεις από την προμήθεια αμυντικού εξοπλισμού στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρέσβης υποστήριξε: «Η προμήθεια όπλων στην Ουκρανία είναι πολύ επικίνδυνη. Τα όπλα μπορούν να γίνουν λεία των νεοναζιστικών ταγμάτων και των συμμοριών ληστών. Με λίγα λόγια, αυτές οι προμήθειες είναι λάδι στη φωτιά».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ