Ελλαδα

Πάτρα: Καταδικάστηκε γυναικολόγος για τον θάνατο 30χρονης εγκύου

Η γυναίκα ήταν 8 μηνών έγκυος όταν εντοπίστηκε νεκρή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εγκυμοσύνη
Εγκυμοσύνη © Pixabay / Free-Photos

Πάτρα: Γυναικολόγος καταδικάστηκε για τον θάνατο εγκύου - Ιατρική αμέλεια για τον θάνατο της 30χρονης στον 8ο μήνα εγκυμοσύνης.

Καταδικάστηκε ο γυναικολόγος της 30χρονης Πάολας Πολυγένη, της εγκύου που έχασε τη ζωή της το 2016 ενώ βρισκόταν στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης της, συγκλονίζοντας την Πάτρα. Ο θάνατος της νεαρής μητέρας αποδίδεται σε ιατρική αμέλεια. 

Ο μαιευτήρας- γυναικολόγος που είχε αναλάβει την εγκυμονούσα, κατηγορήθηκε για αμέλεια και καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών σε διετή φυλάκιση με αναστολή. Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, ενώ ήταν επιτακτική ανάγκη η γυναίκα να γεννήσει πρόωρα, αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της. Η γυναίκα διαμαρτυρόταν τον τελευταίο μήνα για πόνους και πίεση, ενώ τέσσερις μέρες πριν πεθάνει πήγε στον γιατρό της με πίεση. Ωστόσο, της είπε ότι όλα είναι καλά και έφυγε για κάποιο συνέδριο χωρίς να αφήσει αντικαταστάτη. Επιπλέον, θα έπρεπε να έχουν γίνει εξετάσεις οι οποίες δεν είχαν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες πριν το τραγικό τέλος.

«Πρόκειται για μία τεράστια δικαίωση για την οικογένεια της αδικοχαμένης Παόλας Πολυγένη μετά από πολλά χρόνια και μεγάλο αγώνα» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας, Παναγιώτης Χριστόπουλος. 

Πάτρα: Νεκρή τρεις μέρες μετά την επίσκεψη στον γιατρό

Η 30χρονη γυναίκα, μητέρα ήδη δύο παιδιών, έχασε τη ζωή της μόλις τρεις ημέρες μετά την επίσκεψή της στο γιατρό από την κοπέλα που τη βοηθούσε με το μικρότερο παιδί της, ένα κοριτσάκι 1,5 έτους. Το 4χρονο αγοράκι της οικογένειας βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στον παιδικό σταθμό. 

Τα δύο παιδιά, που έμειναν ορφανά από μητέρα λόγω ιατρικής αμέλειας, λίγους μήνες έχασαν και τον πατέρα τους, Νίκο Θανόπουλο. Ο 30χρονος, συντετριμμένος από το χαμό της συζύγου, έφυγε από τη ζωή από οξύ έμφραγμα, τον Μάιο του 2016. Εντοπίστηκε νεκρός στην μπανιέρα του σπιτιού τους. 

Με πληροφορίες από thebest.gr και flamis.gr

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ