Ελλαδα

Euroferry Olympia: Εντοπίστηκε και άλλη σορός- Τέσσερις οι νεκροί

Επτά οι αγνοούμενοι

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Euroferry Olympia: Τέσσερις οι νεκροί από τη ναυτική τραγωδία - Εντοπίστηκε ακόμη μία σορός στο γκαράζ του πλοίου.

Τέσσερις είναι οι νεκροί από τη φωτιά στο Euroferry Olympia, καθώς σήμερα το πρωί (24/2) εντοπίστηκε και τέταρτη σορός, που ανήκει σε άνδρα, στο τρίτο γκαράζ του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου, το οποίο έχει ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Αστακού. 

Πλέον οι αγνοούμενοι είναι επτά, με τις ελπίδες για την ύπαρξη επιζώντων να σβήνουν. 281 άτομα έχουν διασωθεί από τις αρχές από την Παρασκευή (18/2), ημέρα που ξέσπασε η φωτιά στο πλοίο, λίγη ώρα μετά τον απόπλου του από την Ηγουμενίτσα. Οι δύο σοροί των ανδρών που εντοπίστηκαν σήμερα (24/2) από την ΕΜΑΚ έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Ρίου για να αναγνώριση. 

Η διαδικασία των ερευνών από άνδρες της ΕΜΑΚ στο εσωτερικό του πλοίου προχωρά ενώ το άνοιγμα του καταπέλτη θα γίνει όταν πέσουν οι τιμές του διοξειδίου του άνθρακα στο εσωτερικό και δεν θα υπάρχει κίνδυνος μίας νέας αναπύρωσης της φωτιάς.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Euroferry Olympia», στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντιζι, ρυμουλκήθηκε χθες, Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, στο λιμάνι του Αστακού από τη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Κέρκυρας.

Euroferry Olympia: Δεν έχει αναγνωριστεί η δεύτερη σορός

Κανείς από τους συγγενείς των αγνοουμένων που βρίσκονται στον Αστακό δεν αναγνώρισε τη δεύτερη σορό που βρέθηκε εχθές Τετάρτη (24/2) στο Euroferry Olympia, καθώς οι συγγενείς των αγνοουμένων που έσπευσαν στο νοσοκομείο Μεσολογγίου δήλωσαν πως δεν ανήκει σε δικό τους άνθρωπο.

Σύμφωνα με το Nafpaktianews, υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν βρέθηκε απανθρακωμένη η σορός, όμως, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών στο πλοίο, αλλοιώθηκε σημαντικά. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ