Ελλαδα

Πάτρα 3 παιδιά - Πατέρας: «Έχω πολλούς άσους στο μανίκι»

Οι νέες δηλώσεις του πατέρα των τριών νεκρών κοριτσιών

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Πάτρα 3 παιδιά - Πατέρας: Οι δηλώσεις εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας - Γιατί λέει ότι έχει πολλούς άσους στο μανίκι

Στην Πάτρα 3 παιδιά από την ίδια οικογένεια έχασαν τη ζωή τους μέσα σε τρία χρόνια. Την ώρα που οι έρευνες για τα αίτια θανάτου του μεγαλύτερου παιδιού, της 9χρονης Τζωρτζίνας, συνεχίζονται, ο πατέρας προχωρά σε νέες δηλώσεις σχετικά με την αντιμετώπιση των περιπτώσεων νοσοκομειακά, λέγοντας «έχω πολλούς άσους στο μανίκι μου». 

Ο πατέρας των τριών κοριτσιών μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» και τη δημοσιογράφο Κέλλυ Χεινοπώρου, δίνοντας απάντηση σε όσα ακούγονται ή γράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα για τη σύζυγό του και τα αίτια θανάτου του μεγαλύτερου παιδιού. 

«Θα τα πούμε όλα μετά τις τοξικολογικές. Μέχρι τότε, παρακαλούμε σιωπή και σεβασμό» είπε ο πατέρας, σημειώνοντας με νόημα πως «θα τα πούμε εν καιρώ». Ακόμη, ανέφερε ότι λόγω όσων ακούγονται έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στη δουλειά του, όσο και στις δουλειές που ετοιμαζόταν να κάνει η μητέρα των κοριτσιών. Ειδικότερα, η οικογένεια φέρεται να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης, καθώς πολλοί πελάτες της εταιρείας που δουλεύει ο πατέρας έχουν εκφράσει ενστάσεις και αντιδράσεις, ενώ η μητέρα ήταν να δουλέψει μετά τον θάνατο της Τζωρτζίνας και είχαν προσφερθεί πολλοί να βοηθήσουν, όμως τώρα έχουν απομακρυνθεί όλοι.

 

 

Πάτρα 3 παιδιά: Τι λέει το περιβάλλον της οικογένειας

Θεία της μητέρας σε δηλώσεις της στον Ant1 απάντησε σχετικά με τα σενάρια εμπλοκής της μητέρας στους θανάτους των παιδιών. «Για όνομα του Ιησού Χριστού! Ποια μάνα λέει ότι σκότωσε τα παιδιά της; Δεν ντρέπονται; Είναι πάρα πολύ καλή κοπέλα. Τι θα βάλει αυτό το παιδί στην τσέπη του; Όλο συκοφαντίες είναι. Είναι πολύ καλή οικογένεια».

Επιπλέον, στην πρωινή εκπομπή του σταθμού μίλησε και φίλος του πατέρα, αναφέροντας πως «είναι τρομερό παιδί, απίστευτο παιδί, δεν μπορείτε να φανταστείτε… Η ομάδα τον βοήθησε οικονομικά και γενικά ήταν πολύ στενοχωρημένος, δεν ήταν στα μπουζούκια και τέτοια… αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά του. Δεν πιστεύω να έχει γίνει κάτι τέτοιο, θα είναι ακραίο όλο αυτό να συμβεί, ειδικά στον Μάνο, είναι τραβηγμένα σενάρια».

 

 

Πάτρα 3 παιδιά: Το ντοκουμέντο για τον θάνατο της Ίριδας

Η εφημερίδα Πελοπόννησος έχει στα χέρια της το ντοκουμέντο από την κλήση που έγινε στο ΕΚΑΒ, όταν η μητέρα διαπίστωσε ότι η μόλις 6 μηνών Ίριδα είχε πεθάνει στον ύπνο της. Μάλιστα, υπάρχει το «καταγραφικό» από το ΕΚΑΒ με τη συνομιλία μεταξύ του Κέντρου του 166 και του πληρώματος του ασθενοφόρου που θα έφθανε στο σπίτι της οικογένειας.

Όπως αποδεικνύεται, το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37 Και έφθασε στο σπίτι, από το παλαιό λιμάνι της Πάτρας όπου ήταν σταθμευμένο το όχημα, σε 7 λεπτά. 

Σε σχέση με το χρονικό της τραγωδίας, η Δήμητρα Πισπιρίγκου, αδελφή της μητέρας του κοριτσιού, ανέφερε: «Γύρω στις 7.30 περίπου, το παιδί έκλαψε, το ακούσαμε και οι δύο. Της λέω της Ρούλας πήγαινε εσύ, γιατί μέσα στον ύπνο μου, δεν ήθελα να σηκωθώ εγώ. Πήγε η Ρούλα, της έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και ξανακοιμήθηκε. Είχαμε συνεννοηθεί ότι το πρωί που ξημέρωνε, την Κυριακή δηλαδή, θα πηγαίναμε για έναν καφέ με τα παιδιά μαζί. Σηκωθήκαμε γύρω στις 10.30, ντυθήκαμε, η Ρούλα έφτιαχνε την κρέμα του παιδιού και μου λέει θα την ξυπνήσεις εσύ; Της λέω άσε πάω εγώ να ξυπνήσω το παιδί. Πήγα και ήταν σκοτάδι γιατί η Τζωρτζίνα κοιμόταν και είδα ότι δεν ήταν σκεπασμένη, γιατί δεν ήταν και ήσυχη στον ύπνο της. Λέω, ξεσκεπάστηκε, είναι πάγος το παιδί, έπιασα το χέρι του και είδα ότι ήταν παγωμένο. Στο μεταξύ δεν έβλεπα να κινείται η κοιλιά της, ότι ανασαίνει και εκεί κατάλαβα ότι κάτι είχε γίνει. Πιάνω το παιδί, βλέπω ότι δεν κουνιέται η κοιλιά της, ανάβω το φως, κοιτάω, βλέπω ότι ήταν μελανά τα χείλια της. Νομίζω ότι ήταν ό,τι πιο σοκαριστικό έχω ζήσει στη ζωή μου. Επιασα το παιδί ασυναίσθητα και το έφερα από εδώ στη Ρούλα και ήταν η πρώτη φορά στη ζωή μου που κατάλαβα ότι τα χέρια μου τρέμανε. Πρώτη φορά. Αφήσαμε το παιδί κάτω, ξεκινήσαμε ΚΑΡΠΑ, ανάνηψη και οι δύο, γιατί και εγώ έχω πάρει κάποιες γνώσεις πρώτων βοηθειών και μου λέει η Ρούλα σταμάτα και πάρε το ΕΚΑΒ, συνεχίζω εγώ. Παίρνω τον Μάνο πρώτα να του πω να έρθει γρήγορα σπίτι γιατί εκείνη την ώρα θα γύριζε, παίρνω και το ΕΚΑΒ. Ο Μάνος ήρθε τουλάχιστον 5 λεπτά νωρίτερα από το ΕΚΑΒ».

Η 6 μηνών Ίριδα σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση πέθανε από «αγενεσία φλεβοκόμβου», δηλαδή εκφυλισμό κυττάρων της καρδιάς που οδηγούν σε σταμάτημα των ηλεκτρικών διεγέρσεων και κατ’ επέκταση ανακοπή.

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ