Ελλαδα

Euroferry Olympia: Μετακινείται το πλοίο στο λιμάνι του Αστακού

Θα συνεχιστούν οι έρευνες για τους 10 αγνοούμενους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Euroferry Olympia: Μετακίνηση του πλοίου στο λιμάνι του Αστακού - Θα συνεχιστούν οι έρευνες για τους αγνοούμενους.

Στο λιμάνι του Αστακού Αιτωλοακαρνανίας μετακινείται το Euroferry Olympia, το πλοίο που πήρε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής (18/2). Εκεί θα συνεχιστούν με μεγαλύτερη ασφάλεια οι έρευνες για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων. 

«Έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA», στη σημερινή του θέση», αναφέρει το Υπουργείο Ναυτιλίας στην ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (22/2). Η ΕΜΥ έχει εκδώσει από εχθές (21/2) δελτίο επιδείνωσης του καιρού με βροχές, καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους έως και 7 μποφόρ που θα έθεταν σε κίνδυνο την επιχείρηση διάσωσης. 

Euroferry Olympia: Η ανακοίνωση για τη μετακίνησή του στο λιμάνι του Αστακού

«Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου EUROFERRY OLYMPIA, στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε τη μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

» Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό τη μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

» Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής». 

Euroferry Olympia: Διάρκειας το πολύ 30 λεπτών η κάθε επιχείρηση

Στο εσωτερικό του πλοίου εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιάς, πυκνοί καπνοί και υψηλές θερμοκρασίες. Εξειδικευμένα στελέχη της oλλανδικής εταιρείας Smit Salvage και της ελληνικής Μegatugs salvage towage βρέθηκαν και σήμερα στο εσωτερικό του πλοίου.

Σε δύο από τα καταστρώματα του πλοίου, όπου επιχειρούν με οξυγόνο και ειδικές στολές άνδρες της ΕΜΑΚ, το διοξείδιο του άνθρακα ξεπερνά τα 500 Ppm (μονάδα μέτρησης διοξειδίου). Μάλιστα, η κάθε επιχείρηση που γίνεται δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 30 λεπτά ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Euroferry Olympia: Βίντεο από το εσωτερικό του πλοίου

Εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου Euroferry Olympia έδωσε στη δημοσιότητα η Πυροσβεστική. Σε βίντεο διακρίνονται οι Πυροσβέστες να βρίσκονται μέσα στο πλοίο με ειδικές στολές και εξοπλισμό που τους προστατεύει από τις υψηλές θερμοκρασίες και τα επικίνδυνα αέρια που εκλύονται. Το σημείο όπου προχωρούν μάλιστα φαίνεται να έχει φθαρεί σημαντικά από την πύρινη λαίλαπα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ