Ελλαδα

Εκτός σχολείου 47 παιδιά δημοτικού στη Δυτική Θεσσαλονίκη

Στον εισαγγελέα η λίστα των ονομάτων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σχολεία: Οι μικροί μαθητές στις τάξεις τους
Σχολεία: Μικροί μαθητές στις τάξεις τους © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ / ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Παιδιά παραμένουν εκτός σχολείου στη Δυτική Θεσσαλονίκη - Οι δικαιολογίες που προβάλλουν οι γονείς - Παραμένει σταθερός ο αριθμός των μαθητών.

Εκτός σχολείου παραμένουν 47 παιδιά δημοτικού στη Δυτική Θεσσαλονίκη, λόγω της αντίδρασης των γονιών του στα υγειονονομικά πρωτόκολλα που έχουν επιβληθεί για την ανάσχεση της διασποράς του κορωνοϊού και στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Φροσύνης, δήλωσε στο grtimes.gr ότι από τα 49 παιδιά που είχαν καταγραφεί πριν από την εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα, μόνο δύο παιδιά μεταπείστηκαν και επέστρεψαν στη δια ζώσης εκπαίδευση και στα σχολικά συγκροτήματα, ενώ τα υπόλοιπα 47 παραμένουν εκτός της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

«Από την τελευταία αποδελτίωση που έχουμε κάνει προκύπτει ο αριθμός των 47 παιδιών που απέχουν μέχρι και σήμερα από τα μαθήματά τους. Και αυτός ο αριθμός παραμένει σε αυτά τα επίπεδα, παρά το γεγονός ότι έχουμε κάνει προσέγγιση στις οικίες τους και έχουμε ειδοποιήσει τους γονείς ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών» αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε ότι αριθμός αυτός «παραμένει αμετάβλητος παρά το γεγονός ότι έχουμε παραδώσει τη σχετική λίστα των ονομάτων στον εισαγγελέα». 

47 παιδιά δημοτικού εκτός σχολείου: Οι δικαιολογίες που προβάλλουν οι γονείς


Ο κ. Φροσύνης παρέθεσε δικαιολογίες που προβάλλουν οι γονείς προκειμένου να αποφύγουν τις κυρώσεις που προβλέπονται για την άρνησή τους να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπήρξαν γονείς οι οποίοι ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκαν σχολεία ανά τον κόσμο που παραδίδουν μαθήματα με τη μορφή τηλεκπαίδευσης και τα επικαλούνται ως δικαιολογία, αναφέροντας ότι εγγράψει εκεί τα παιδιά τους. «Τέτοια αιτήματα έχουν κατατεθεί πολλά στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση από γονείς που έχουν εντοπίσει αυτού του είδους τα σχολεία, ακόμη και στην Αλάσκα των Ηνωμένων Πολιτειών, προκειμένου να γλιτώσουν τις όποιες κυρώσεις. Τα αιτήματα αυτά όπως είναι εύλογο, δεν έγιναν ποτέ αποδεκτά από τη Διεύθυνση».

Με πληροφορίες από grtimes

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ