Ελλαδα

Βρέθηκε νεκρός στο Euroferry Olympia

Ανασύρθηκε από τους διασώστες η σορός ενός άνδρα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Euroferry Olympia: Βρέθηκε νεκρός από τις σωστικές ομάδες ένας από τους αγνοούμενους του πλοίου που συνεχίζει να φλέγεται - Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.
ΤΟ ΠΛΟΙΟ EUROFFERY OLYMPIA, ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑ | PHOTO: EUROKNISSI

Euroferry Olympia: Βρέθηκε νεκρός από τις σωστικές ομάδες ένας από τους αγνοούμενους του πλοίου που συνεχίζει να φλέγεται - Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Η σορός ενός άνδρα ανασύρθηκε από τους διασώστες που διεξάγουν έρευνες στο πλοίο Euroferry Olympia. Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η εθνικότητά του.

Μετά τη διάσωση του 21χρονου Λευκορώσου, οι προσπάθειες εντείνονται προκειμένου να εντοπιστούν οι υπόλοιποι αγνοούμενοι. Ο 21χρονος Λευκορώσος που απεγκλωβίστηκε βρέθηκε καλά στην υγεία του στην πρύμνη του πλοίου και μεταφέρθηκε στην Κέρκυρα με σκάφος. Ο ίδιος φέρεται να ανέβηκε μόνος του στο κατάστρωμα και από εκεί τα συνεργεία τον κατέβασαν.

Η πρώτη λέξη του 21χρονου όταν διασώθηκε ήταν «Ζω;». Φτάνοντας στο λιμάνι δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις αλλά το χαμόγελο του ήταν αρκετό. Το όνομα του ήταν στη λίστα των αγνοουμένων.

Euroferry Olympia: Στο λιμάνι Κέρκυρας συγγενείς των αγνοουμένων

Με δάκρυα στα μάτια και τις ελπίδες τους να «ζωντανεύουν» μετά τη είδηση ότι νωρίτερα διασώθηκε ένας από τους αγνοούμενους, βρέθηκαν και σήμερα στο λιμάνι της Κέρκυρας, συγγενείς των Ελλήνων αγνοουμένων που επέβαιναν στο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia.

«Είναι ζωντανός σας το λέω. Είναι ζωντανός. Κάντε ό,τι μπορείτε. Σας παρακαλώ. Δεν θα μπορέσουν να ζήσουν περισσότερο…», είναι η κραυγή αγωνίας της συζύγου του αγνοούμενου Έλληνα οδηγού νταλίκας, Βάνας Μπεκιάρη.

 

«Το πλοίο μπορεί να έχει ακόμη κομμάτια ασφαλή για ανθρώπους. Όπως είδαμε ένας από αυτούς βγήκε και η ελπίδα συνεχίζεται. Η αναζήτηση συνεχίζεται όσο αυτό το επιτρέπει το πλοίο καθώς σε κάποια σημεία είναι αδύνατη η πρόσβαση εκεί. Όμως τα καταστρώματα του πλοίου είναι πολλά. Ελπίζουμε ότι θα υπάρχει και άλλη έκβαση. Ο διασωθείς βγήκε στο κατάστρωμα του πλοίου και κατέβηκε από μία σκάλα στα συνεργεία διάσωσης. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή κάθε ώρα που περνά αλλάζει τα δεδομένα πάνω στο πλοίο, εξαρτάται από την εξέλιξη της φωτιάς. Από ό,τι ακούσαμε ο διασωθείς είπε ότι άκουσε φωνές και από άλλους ανθρώπους. Ας ελπίσουμε», δήλωσε ο υπεύθυνος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης του παραρτήματος της Κέρκυρας, Ανδρέας Κορίκης.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ